maandag 3 februari 2020

Dagje uit keuzestress

De voorjaarsvakantie komt er deze maand aan. Er wordt gesproken over nog een stakingsdag in het onderwijs. Studiedagen worden door scholen ingepland. En dan heb je ook nog de weekenden waarin je samen leuke dingen kan gaan doen. Maar… er is zoveel te kiezen om te doen! Van een mooie lange wandeling in de natuur tot aan eindeloos gillen in een achtbaan. En hoewel een dagje uit natuurlijk heel gezellig is, niet iedereen kan het zich veroorloven om iedere week iets te gaan doen. Dus als je dan gaat, dan wil je wel dat het een dag wordt waar iedereen van geniet. Met deze tips gaat het zeker lukken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Het dagje uit gezelschap

Voordat je gaat kiezen wat het dagje uit gaat worden, is het goed om te weten met wie je gaat. Een dagje uit met vrienden kan namelijk heel anders zijn, dan wanneer er ook kleine kinderen mee gaan. Zo zal je met een groep volwassenen niet zo snel naar het nijntje museum of Plopsaland gaan, terwijl je met kinderen niet een horror escape room gaat doen. En – voor mij niet onbelangrijk – gaat de hond mee of niet?

Museum, pretpark, dierentuin…

In Nederland is er erg veel te doen. Het is daarom ook leuk om af te wisselen in wat je gaat doen. Beslis daarom eerst eens wat je wil gaan zien of ervaren. Dit hangt natuurlijk ook af met wie je een dagje uit plant, hoeveel je wil uitgeven en natuurlijk of je lang wilt reizen. Moet het uitje bijvoorbeeld makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer? Of gaan jullie op de fiets? Heb je een richting gekozen? Mooi. Dan kun je gaan kijken naar de mogelijkheden, maar heb je je keuze wel al wat eenvoudiger gemaakt. En wat dacht je van lootjes trekken? Stop allemaal briefjes met de woorden museum, pretpark en dierentuin in een hoge hoed en laat iemand een briefje trekken. Dit kun je ook met een selectie uitjes doen.

Wat doet het weer?

Het weer is een belangrijke factor bij het kiezen van een leuk dagje uit. De hele dag in de regen rondsjouwen door een dierentuin of pretpark is niet altijd even gezellig. Gaat het regenen, maar wil je er wel op uit? Wat dacht je dan van overdekte uitjes, zoals een museum, OrchideeĆ«nhoeve, Almere Jungle, Miniworld Rotterdam en de grootste delen van Burgers’ Zoo? Ook Attractiepark Toverland heeft een groot indoor gedeelte om te spelen. En dat geldt ook voor Plopsa Indoor Coevorden.

Wel of geen korting

Een andere factor die mee kan spelen, is of er korting te vinden is voor je dagje uit. Via de ING rentepunten, Jumbo spaaracties, Albert Heijn, HEMA, Kruidvat, ANWB, Vakantieveilingen en Social Deal (om er maar een paar te noemen) is het heel goed mogelijk om kortingen te vinden voor de leukste dagjes uit. Echter is het aanbod niet altijd even uitgebreid – wat wellicht voor de keuze weer fijner is. Dat geldt ook voor gewonnen tickets. Maar door eerst te kijken wat het aanbod is, wordt de keuze soms gemakkelijker.

Gratis uitjes

Wil je er even tussenuit, maar heb je weinig geld hiervoor? Een uurtje naar de kinderboerderij, een wandeling door de natuur (neem een picknick en een bal mee) of met zijn allen naar de speeltuin in de buurt is natuurlijk ook een tof dagje uit. Een uitje hoeft daardoor niet veel te kosten en je bent toch lekker buiten geweest. Naar zee, een stadswandeling en een stukje fietsen passen daar ook goed bij.

Kies eens wat anders

Er zijn in Nederland zoveel verschillende uitjes dat het juist leuk is om eens iets totaal anders uit te kiezen. Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt van een dierenpark dan krijg je vaak kortingen op andere attractie- en dierenparken. Maar ga ook gewoon eens naar een museum. Beelden aan Zee is bijvoorbeeld erg leuk, ook met kinderen. Vooral het buitengedeelte. Maar ook het Bakkerijmuseum, Universiteitsmuseum, NEMO en Naturalis zijn musea waar je met zijn allen van geniet.

Laat je inspireren

Zoek ook eens inspiratie op verschillende websites, zoals die van de ANWB. Hier worden heel veel uitjes regelmatig in het zonnetje gezet. De komende weken ga ik hier op de website (zoals je al hebt kunnen lezen) de Leukste Uitjes per provincie en over de grens nog in de spotlight plaatsen. Maar ook geef ik graag suggesties voor uitjes in de vakanties en dergelijke. Wellicht brengt het je op ideeƫn om eens een ander uitje te ondernemen. Overigens laat ik mij ook graag inspireren door anderen. Dus als jij een tof uitje weet waar ik mij eens in moet verdiepen, dan hou ik mij graag aanbevolen.

Lees ook…

Voor mijn website schreef ik al vaker over dagjes uit, korting en abonnementen. Klik op de foto’s hieronder en laat je verder inspireren om zo de dagje uit keuzestress te verminderen. Veel plezier alvast.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.