dinsdag 11 februari 2020

Bijzonder: Brazzameerkat geboren in ZooParc Overloon

Hoera! Er is een Brazzameerkatje geboren in ZooParc Overloon. Dit is extra bijzonder, omdat dit dierenpark de enige is in Nederland met deze apensoort. Het is ook pas het tweede kleintje dat er is geboren in een Nederlandse dierentuin. In 2018 zag grote broer Tom het levenslicht – ook in ZooParc Overloon. De kleine en Tom delen dezelfde vader, Steven. De moeder van het nieuwe kleintje heet Mouche. (foto: ZooParc Overloon)

Roze of blauwe muisjes?

Het Overloonse dierenpark weet nog niet of de nieuwe telg een jongentje of een meisje is. Roel Huibers, general manager van het park, zegt daarover: ‘De geboorte is soepel gegaan en Mouche doet het fantastisch. Het is haar eerste jong, maar ze pakt alles heel goed op en zorgt goed voor de kleine. We laten ze ook lekker met rust, zodat ze op haar gemak aan alles kan wennen. We zullen dus ook pas over een paar weken kunnen zeggen of het om een mannetje of vrouwtje gaat.’ Dan zal het kleintje ook een naam krijgen.

De Brazzameerkat

De Brazzameerkat is een bijzonder aapje om te zien. Van oorsprong komt dit dier uit de tropische wouden van Midden- en West-Afrika. Ze eten vooral vruchten en zaden. De draagtijd van een Brazzameerkat is vijf tot zes maanden. Meestal wordt er per keer één jong geboren. Bij de geboorte weegt zo een kleintje slechts 260 gram. Kijk voor meer informatie ook op ZooParc.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.