dinsdag 25 februari 2020

Ik ♥ Teddybeer

Ik ben gek op beren. Bruine, Maleise, IJs, Panda, Lippen… als het woord ‘beer’ erachter volgt, dan word ik al helemaal blij. Als klein meisje had ik altijd knuffelberen om mij heen en nu als groot meisje eigenlijk nog steeds. En ik maak ze zelf door ze te haken. Als ik in een dierentuin ben waar beren zijn, dan moet ik daar altijd even naar toe. Beren lijken heel knuffelig, maar – zoals je in Dier van de Maand kon lezen – echte beren zijn niet zo knuffelig met mensen. Waar komt dan toch die Teddybeer als knuffel vandaan? En... als je verder leest kom je ook nog een leuke oogschaduwreview tegen die past bij mijn liefde voor (Teddy)beren. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Teddy Roosevelt en de baby beer

Theodore Roosevelt (1858-1919), wie kent hem eigenlijk niet van naam, was de 26ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Liefkozend door zijn vrienden werd hij Teddy genoemd. Tijdens een vierdaagse berenjacht weigerde Roosevelt om een door jagers gevangen beertje aan een touw dood te schieten. Dat was voor hem geen jagen meer. Het verhaal werd al snel verspreid en het beertje werd ‘Teddy’s bear’ (Teddy zijn beer) genoemd. Knuffelberen waren al lang bekend, maar nog niet als Teddy’s beer. Cartoonist Clifford Berryman tekende het beertje vaak samen met de president, waardoor de populariteit van de naam steeds meer aansloeg. Volgens Wikipedia zijn er verschillende verhalen waarom de naam Teddybeer wereldwijd verspreid raakte. De ene is dat speelgoedfabrikant Steiff de naam oppakte en de cartoons gebruikte als reclamemateriaal. Het andere verhaal is dat een Russisch-Joodse immigrant in Brooklyn door zijn vrouw gemaakte knuffeldieren verkocht en aan de president vroeg of hij zijn naam aan de knuffel mocht verbinden. In ieder geval is de naam Teddybeer blijven hangen.

Beertjes voor grote meisjes – en jongens

Beertjes zijn leuk. Ze zijn schattig, knuffelig en spreken tot de verbeelding. Daarom vinden kleine en grote meiden en jongens beren ook nog steeds gewoon leuk. Of het nu Troetelberen zijn, Winnie de Pooh, Beertje Paddington, Lotso of Balou, wij houden van beren. Dat is vast ook de reden waarom make-up merk Revolution voor haar serie Toy Factory koos voor de Teddybeer als vormgeving. Een serie van verschillende beertjes, met zoete namen en ieder 19 intense kleuren.

Honey de oogschaduwbeer

Maak kennis met Honey, mijn oogschaduw beertje van Revolution. Het goudkleurige beertje is licht van gewicht en gemaakt van plastic. Maar dat geeft niet. Het oogschaduwdoosje is gevormd als een beer met een strik om zijn nek. Je ziet duidelijk de neus, en je eigen ogen want het beertje spiegelt enorm. Doe je hem open (het slotje zit aan de onderkant) dan wordt je verrast door een vrolijke vormgeving en een ovaal spiegeltje. De vorm van het beertje aan de buitenkant wordt binnenin wederom doorgevoerd (maar dan zonder strikje). De kleuren passen bij de naam Honey. Er zijn verschillende gouden, bruine en een paar oranje/rode tinten opgenomen in het palette. Sommigen zijn zijdemat, anderen zitten vol shimmers. Het biedt een perfect palette om veel te combineren. Let wel: sommige vakjes zijn vrij smal. Maak je jezelf – net als ik – met je vingers op, dan is dat bij sommige vakjes nogal lastig. Een kwastje is dan geen overbodige luxe. De kleuren zijn overigens hoog gepigmenteerd, zoals je eigenlijk van dit merk wel mag verwachten.


Het is een beertje die in mijn beertjescollectie niet mocht ontbreken. Wil je meer weten over deze beertjes? Kijk dan ook op RevolutionBeauty.com.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.