vrijdag 14 februari 2020

Dagje uit in de Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is (bijna) hier! En o wat zijn er weer een boel leuke dingen te doen. Het is gewoon weer teveel om op te noemen! Ik heb ter inspiratie een aantal uitjes uitgelicht, maar check ook zeker de website van je favoriete uitje. Of kies eens voor iets heel anders. Met de tips van het artikel Dagje uit keuzestress vind je geheid een gezellig uitje om met zijn allen van te genieten. En lees snel verder om te ontdekken wat voor leuke dingen er bij mij onder de aandacht zijn gebracht.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Poep & ZOO in DierenPark Amersfoort

Hallo, hallo, wie stinkt daar zo? Misschien is het een olifant? De drol van een giraffe? Iets wat de leeuw heeft achtergelaten? Poep is vaak best vies. Maar ook heel interessant. Want wist jij dat een tijger in het water poept, zodat anderen dieren hem (of haar) niet kunnen opsporen? En dat neushoorns expres door hun drolletjes lopen om zo hun geur te verspreiden over hun gebied? Zo kunnen vrouwtjes ruiken hoe gezond die kerels wel niet zijn… Poep is in de dierenwereld heel belangrijk en daarom duik je in DierenPark Amersfoort wederom in de wereld van poep deze voorjaarsvakantie. Op 15 februari begint het poepfestijn al en mogen mensen met een poep of plas naam (Hoopjes, Poepjes, Plassterk…) op vertoon van een geldig legitimatiebewijs zelfs gratis naar binnen. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op DierenParkAmersfoort.nl. Poep & ZOO is te beleven van 15 februari tot en met 1 maart. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zeehonden en meer in Ecomare

Ecomare is altijd vol bedrijvigheid. En nu helemaal, want het is best druk in de zeehondenopvang. Het opvangcentrum nodigt iedereen uit om eens te komen kijken bij Ecomare deze voorjaarsvakantie om te zien hoe deze dieren worden verzorgd. Maar er is nog veel meer te beleven, want het zeelaboratorium is iedere dag van de voorjaarsvakantie geopend en het inloopatelier is geopend op 19, 23, 26 en 27 februari. Kom dus lekker knutselen. Of geniet van de tentoonstellingen ‘Tijdelijk opgeslagen’ en ‘Plastic soep in zee’. Maak er meteen een dagje Texel van en neem een combikaart voor Ecomare, Museum Kaap Skil en de vuurtoren. Voor meer informatie kijk je op Ecomare.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

GIF! in Natuurmuseum Fryslân

Ben jij een paar jaar geleden in Naturalis bij de tentoonstelling GIF! geweest? Heb je het niet bezocht of wil je gewoon nog een keertje? Ga dan vanaf 15 februari naar de tentoonstelling met levende giftige dieren in Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. GIF is zelfs tot en met 3 januari 2021 te zien (dus je hebt best wel even), maar in de voorjaarsvakantie zijn er extra activiteiten rondom GIF gepland. Bij GIF zijn weer levende, tijdelijke bewoners in het museum te zien. Een roodknievogelspin bijvoorbeeld en een pofadder. Of blauwe gifkikkertjes en een gilamonster. Naast dieren wordt ook gif in planten besproken, zijn er video’s van Freek Vonk te zien en leer je meer over de functie van gif in de natuur. Kijk op NatuurmuseumFryslan.nl voor het hele programma. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.