donderdag 27 februari 2020

Olifantje op komst en ander leuk dierentuinnieuws

De Carnaval is weer voorbij, de voorjaarsvakantie is voor Zuid en Midden Nederland nog volop bezig, het weer is onvoorspelbaar onstuimig en de dierentuinen hebben weer leuke nieuwtjes voor je. Zo wacht iedereen in DierenPark Amersfoort met smart op de geboorte van het olifantje, werd er gisteren traditioneel haring gehapt in Dierenrijk én gaat het goed met AquaZoo Leeuwarden. Lees er snel meer over in deze dierentuinnieuws. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

SMS-alert: olifantje in DierenPark Amersfoort

De verzorgers slapen al in het binnenverblijf, want de bevalling willen ze voor geen goud missen. Maar ook bezoekers, medewerkers en media wachten met smart op de komst van de nieuwe telg van de Amersfoortse olifantenfamilie. En ja, daar ben ik er ook een van uiteraard. Op filmpjes van het dierenpark zie je de klein al bewegen in Indra’s buik en via de website kun je de olifantenstal nauwlettend in de gaten houden via de webcam. Wil je als een van de eersten weten wanneer de kleine geboren is? Schrijf je dan op voor de SMS-alert van DierenPark Amersfoort. Wil je dus ook weten wanneer de kleine slurf ter wereld is gekomen? Sms dan vast het woord OLIFANTJE naar 3669. Het dierenpark vraagt hiervoor in ruil of je een kleine donatie wil doen aan het Wildlife Fund. Alle donaties gaan naar bescherming van olifanten in het wild. Meer weten? Kijk op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries -archiefbeeld)

Haring happen in Dierenrijk

Het is een ware traditie om op de woensdag na Carnaval een lekker harinkje te verorberen in het zuiden van het land. En om het feest goed af te sluiten, hapten ijsberen en bezoekers in Dierenrijk even samen een lekkere haring. Om exact 11 minuten over 11 kregen mama Frimas, papa Henk en hun twee kinderen haringijsjes getrakteerd. Voor de bezoekers was de haringkar rijkelijk gevuld met verse vis en gesnipperde uitjes klaar. Kijk voor meer informatie ook op Dierenrijk.nl. (foto: Dierenrijk)

Lustrumjaar voor AquaZoo Leeuwarden

Vijf jaar geleden maakte AquaZoo Leeuwarden een doorstart als onderdeel van de Libéma groep. Het park behoorde daarvoor, samen met ZooParc Overloon en De Wissel, tot de Zodiac zoos dat failliet ging. Gelukkig pakte Libéma de parken op, helaas werd De Wissel gesloten, maar zowel het park in Overloon als in Leeuwarden kregen een frisse start. Nu 5 jaar later kijkt AquaZoo Leeuwarden zowel tevreden achteruit als naar de toekomst. Er is in 5 jaar tijd veel gebeurd. Zo zijn er onder meer nijlkrokodillen en ijsberen in het park komen wonen, is het aantal bezoekers van 85.000 naar 150.000 per jaar gestegen, is er nog meer speelruimte voor kinderen en is educatie over diersoorten en natuurbehoud alleen maar belangrijker geworden. Er staan in AquaZoo Leeuwarden nog heel wat veranderingen op stapel, waardoor iedereen de toekomst nog zonniger inziet. Kijk ook op AquaZoo.nl voor meer informatie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.