maandag 8 januari 2018

Goede voornemens: meer genieten & minder stress

Het jaar is inmiddels een week oud en de Kerstvakantie is echt voorbij. Inmiddels zijn alle kinderen weer naar school en is het werk ook weer in volle gang. Tijd ook om weer even stil te staan bij de goede voornemens. Het is een traditie om bij de start van een nieuw jaar jezelf wat doelen op te leggen. Meestal gaan deze doelen over stoppen met roken, meer bewegen en beter eten. Maar er zijn ook andere goede voornemens die worden gemaakt aan het begin van het jaar, aldus Alletop10lijstjes.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Meer genieten & ontspanning

In deze drukke tijden en het jachtige leven is het ook een goed idee om niet alleen naar je gezondheid te kijken, maar ook naar je dagelijks leven zelf. Heb je het idee dat de maanden voorbij vliegen en dat je eigenlijk maar weinig rust hebt of tijd voor jezelf? Neem je dan eens voor om meer te gaan genieten. Neem eens een dag vrij voor jezelf of ga een dagje uit met vrienden, familie, je gezin of lekker alleen. Even lekker uitwaaien aan het strand bijvoorbeeld of lunchen met een vriendin helpen zeker mee. Soms is het nodig om ontspanning te plannen in je agenda, maar je zal merken dat je je daarna weer stukken beter voelt. Wist je trouwens dat volgens Alletop10lijstjes.nl meer tijd doorbrengen met familie en vrienden op 1 staat van alle goede voornemens? En meer ontspannen op nummer 5?

Terug geven aan anderen

Ook in de top 10 van Alle Top 10 Lijstjes staat als goed voornemen ‘Meer teruggeven’. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor de buurvrouw die slecht ter been is of door vrijwilligerswerk te gaan doen. Wil je meer teruggeven door iets te doen voor een ander of de natuur? Kijk dan ook eens of je een goed doel kan steunen met geld of spulletjes.

Alles op orde krijgen

Nog een opvallend goed voornemen in dit lijstje staat op nummer 10: alles op orde krijgen. Vooral in een jachtig leven met een volle agenda kan het soms aanvoelen alsof je jezelf voorbij rent. Breng het overzicht terug in je leven en maak eens ‘to do’- lijstjes. Het opsplitsen van een grote taak helpt je om dingen af te ronden en je verder te laten gaan naar een volgende stap. Dit soort check lists zijn handig voor het werk, school en zelfs voor het huishouden.

Mijn goede voornemens

Ik maak ook goede voornemens aan het begin van het jaar. Maar ik maak ze ook gerust opnieuw met mijn verjaardag. Soms stel ik de doelen even bij, zodat het haalbaar blijft. Een van mijn goede voornemens dit jaar? Nog meer genieten, nog meer schrijven en… mijn website lanceren. Maar dat gaat zeker lukken dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.