dinsdag 9 januari 2018

Vakantiebeurs 2018: Ontdekken, beleven, doen

Heb je altijd al willen kajakken of op Safari willen gaan? Diepzeeduiken of toch liever de woestijn ontdekken? Op de Vakantiebeurs ontdek je enorm veel fantastische reisbestemmingen en nieuwe avonturen. Vanaf morgen 10 januari tot en met zondag 14 januari kun je nieuwe reisbestemmingen ontdekken, diverse belevenissen ervaren en leuke dingen doen. Zoals kajakken (in Outfreeca, hal 12) bijvoorbeeld of diepzeeduiken en op Safari in de Experience zaal (hal 9) bij de stand van Fox, Discovery en Samsung. Een dagje Vakantiebeurs? Dat voelt al een beetje als vakantie. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Selfie spots & ontdekkingsroutes

De groots opgezette Vakantiebeurs biedt haar bezoekers wederom verschillende manieren om van de beurs te genieten. Je kan natuurlijk lekker op de bonnefooi de zalen verkennen, maar er zijn ook verschillende routes uitgestippeld die je over de gehele beurs brengen. Namelijk de Kids Route (met leuke activiteiten), de ANWB route (waarbij je de verschillende kanten van de ANWB leert kennen) en de Solo Route (voor mensen die graag alleen op pad gaan). Daarnaast zijn er verschillende Theaters ingericht waar lezingen en dergelijke worden gegeven en de bekende Selfie Spots waar je een echte voorpret vakantiefoto maakt.

Focus op Nederland

Terwijl de heerlijke geuren van verse Apfelstrudel, Bratwurst, Belgische wafels en Tapas je verleiden en meenemen naar nieuwe werelden, lag mijn focus van de Vakdag vandaag op Nederland. Want hoewel een Gorilla safari, een Beren ontdekkingstocht in Canada of de unieke natuur van Nieuw Zeeland ontdekken mij ook leuk lijkt, valt er in Nederland ook nog heel wat te ontdekken op het gebied van vakanties en dagjes uit. In hal 10 kan je eigenlijk niet om Nederland heen. De oranje loper ligt al uit (bezaaid met tulpen uit de Keukenhof) en de grote stand van de ANWB fungeert als kloppend hart met de ANWB Ledenreizen. (Overigens reikte de ANWB op de Vakdag ook weer de awards voor Leukste Uitje van Nederland uit, maar hier lees je morgen meer over!) Bezoek hier de VVV’s en andere toeristenbureaus van onder meer Brabantse Wal, Deventer, Woerden, Utrecht en de Achterhoek. Ontdek campings en vakantieparken, de Hanze steden aan de IJssel en nog veel meer. De komende weken zal ik meer vertellen over deze prachtige bestemmingen.

#magditmee

‘Ik heb niets aan te geven hoor,’ zei ik heel onschuldig tegen de douaniers van NL Reist in hal 7. ‘O nee… en die camera dan mevrouw. Heeft u daar een bonnetje van?’
Ja, maar niet bij mij natuurlijk. Toch waren de douaniers zo vriendelijk om mij met mijn koffertje vol informatie door te laten lopen. Het is zeker de moeite waard om even langs te gaan bij de Douane in hal 8. Niet alleen om te zien wat deze mannen en vrouwen dagelijks doen, maar ook om te zien wat je niet mee mag nemen vanuit het buitenland. Zo zit er in de stand een opgezet aapje, ligt er een grote slagtand van een olifant en liggen er nagemaakte waren en vage medicijnen in de vitrines. Wil je weten wat je wel of niet mee mag nemen? Loop dan zeker naar deze stand toe en download de Douane Reis App.

Genieten van de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs biedt voor alle reizigers weer een groot aanbod aan bestemmingen, reisorganisaties, activiteiten, winacties, entertainment en lekker eten. Aan een dag heb je eigenlijk niet genoeg als je alles wilt zien. Ga ook genieten en doe mooie vakantie ideeën op!

Bezoek Vakantiebeurs.nl voor meer informatie en voor de aanschaf van tickets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.