donderdag 11 januari 2018

Plaswijckpark voortaan rookvrij

Kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien en zo min mogelijk blootgesteld worden aan meeroken, want ook meeroken is voor kinderen heel schadelijk. Daarom heeft Plaswijckpark ingevoerd dat er in het park niet meer gerookt mag worden, op vier speciale rookruimtes na die over het park verdeeld worden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Plaswijckpark)

Kinderspeelpark

Plaswijckpark is een echt kinderspeelpark. Klimmen, klauteren, zwaaien, zwieren en met zijn allen in de draaimolen… het is altijd dolle pret in het park. In Dierenwijck maken kinderen kennis met boerderijdieren, stokstaartjes, alpaca’s, otters, herten en nog meer leuke dieren. En in de verkeerstuin leren ze spelenderwijs met verkeersregeltjes omgaan. Zowel binnen als buiten valt er heel wat te ontdekken. En als begeleider ben je van harte welkom om mee te doen of om lekker te genieten op een bankje of terras.

Na-apen

Uit onderzoek blijkt dat kinderen goed zijn in na-apen van gedrag, vooral van volwassenen in een voorbeeldfunctie. In hun ogen kan roken niet verkeerd zijn als papa, mama of een andere volwassene die ze vertrouwen het ook doen. Dit maakt ze vatbaarder om later ook te gaan roken. Om kinderen zoveel mogelijk in een rookvrije omgeving op te laten groeien, heeft Plaswijckpark het rookverbod in het park doorgevoerd. Om rokers tegemoet te komen, worden er vier rookruimtes gecreëerd verdeeld over het park, want natuurlijk is en blijft iedereen welkom in Plaswijckpark.

Wil je meer weten over het rookvrije beleid van Plaswijckpark? Kijk dan ook op Plaswijckpark.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.