donderdag 4 januari 2018

Meer bezoekers voor Burgers’ Zoo, dankzij de Mangrove

Vorig jaar opende Burgers’ Zoo de prachtige nieuwe biotoop Burgers’ Mangrove. Een plek waar je kan genieten van een klein stukje Tropisch Regenwoud, honderden vlinders en natuurlijk de majestueuze zeekoeien. De opening van de Mangrove, het heerlijke dierentuinweer en de verschillende evenementen (zoals Día de los Muertos en het apenkooien met de hele familie) leverde meer bezoekers op dan in 2016. In 2017 verwelkomde Burgers’ Zoo namelijk 1.157.868 bezoekers, dat zijn er 134.399 meer. Iets om natuurlijk trots op te zijn. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo)

Een stukje Belize in Nederland

Burgers’ Zoo is al jarenlang werkzaam om een stuk Belize te beschermen. Dit doen zij samen met de Zwitserse vlindertuin Papiliorama. Eigenlijk is het niet meer dan logisch om een stukje Belize naar Nederland te halen, zodat Bugers’ Zoo haar bezoekers kan laten proeven van dit prachtige gebied. Tevens is het de perfecte plek om hun bezoekers te informeren over de problemen in Belize, zodat meer mensen zullen helpen de natuur te beschermen. De prachtige waterpartij huisvest de zeekoeien, maar ook vissen en krabben. Er wonen reptielen en honderden vlinders fladderen er lustig in het rond. Geen wonder dat de bezoekers er zo lovend over zijn. Wil je meer lezen over de Mangrove? Ik bracht vorig jaar in september een bezoek aan deze nieuwe ecodisplay. Je leest er alles over in het artikel Mangrove: bijzonder stukje natuurgebied in Burgers’ Zoo.

Evenementen in de schoolvakanties

Burgers’ Zoo heeft ook meer bezoekers mogen ontvangen dankzij de grote evenementen die zij in de schoolvakanties hebben georganiseerd. Zo stond de voorjaarsvakantie in het teken van Burgers’ Light, kon je in de meivakantie Gigantisch Apenkooien, werd in de zomervakantie de Mangrove Musical opgevoerd, stond de herfstvakantie wederom in het teken van Día de los Muertos en was het traditioneel weer volop genieten van de Pasar Malam in de Bush tijdens de kerstvakantie.

Grote dierentuin

Kortom: in Burgers’ Zoo hoef je je zeker niet te vervelen. Bezoek ook Burgers’ Bush, The Ocean en The Desert. Geniet van het Safari gedeelte met de leeuwen en cheeta’s en waar je via een grote loopbrug een prachtig uitzicht hebt op de giraffen. En dan zijn er nog vogels, mensapen, Sumatraanse tijgers en nog veel meer. Een park om van te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.