dinsdag 23 januari 2018

Museumkwartier Award voor Kempenmuseum De Achtzaligheden

Het is feest bij Kempenmuseum De Achtzaligheden, want vorige week op 16 januari ontving het museum de derde prijs in de verkiezing van de Museale Publieksprijs, uitgeschreven door de website Museumkwartier. Hiermee liet het museum gerenommeerde musea zoals het Gemeentemuseum Den Haag achter zich. De nummers 1 en 2 zijn dit jaar Museum Møhlman en Biesbosch MuseumEiland. (foto: Kempenmuseum De Achtzaligheden)

Museale Publieksprijs

De Museale Publieksprijs is een verkiezing uitgeschreven door Museumkwartier.nl – de website voor museumuitjes. Ieder jaar worden er 1000 musea genomineerd. Vervolgens mogen de bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete musea. De top 3 mag zich vervolgens een van de Beste Musea van Nederland noemen.

Brons voor Kempenmuseum

Kempenmuseum De Achtzaligheden ontving de bronzen award en daar zijn ze zeer trots op. De reacties op de website van Museumkwartier waren zeer talrijk en ook nog eens heel lovend. Het stemmende publiek roemde vooral de gastvrijheid, de prachtig onderhouden tuin en de vele activiteiten voor jong en oud werden geroemd. ‘Een groot compliment voor de vele vrijwilligers die het museum draaiende houden en uiteraard ook een stevige motivatie om het mooie museum in stand te houden,’ aldus het Kempenmuseum. De prijs werd 16 januari uitgereikt door Hubmedia onder het toeziend oog van het volledige college van B&W van Eersel. Naast de oorkonde won het museum ook een mooi bedrag om te besteden aan een mediacampagne.

Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mooie prijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.