vrijdag 19 januari 2018

Top 3: Leukste Uitje van Nederland 2018

Vorige week tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs 2018 werd op feestelijke wijze ook weer het Leukste Uitje van Nederland, zoals gekozen door de leden van de ANWB, bekend gemaakt. Omdat er weer zoveel leuke uitjes in de prijzen zijn gevallen, ga ik deze per categorie de komende weken in het zonnetje zetten. Want er is zoveel leuks en moois te beleven in Nederland. Deze week is de top 3 van Nederland aan bod. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: GaiaZOO

De gouden plak voor het allerleukste uitje van Nederland ging dit jaar weer naar GaiaZOO in Kerkrade. De grote dierentuin van Limburg huisvest diverse dieren die je in hun eigen werelddeel kan bezoeken. En dat maakt een bezoek aan de dierentuin nog leuker. Dieren uit het regenwoud, van de savanne, uit de taiga en woonachtig in Limburg wonen gezellig bij elkaar. Voor jong en oud is er veel te zien en te beleven. Ook op educatief gebied. En vergeet de speciale voelbeelden niet. Deze kunstwerken geven de kenmerken van onder meer giraffen en muskusossen weer, zodat visueel gehandicapten dit door te voelen ook kunnen zien. Geen wonder dat GaiaZOO zich weer het Leukste Uitje van Nederland mag noemen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – GaiaZOO)

2: Efteling

De zilveren award voor het Leukste Uitje is dit jaar voor sprookjes- en attractiepark Efteling in Kaatsheuvel. Het park is werkelijk een Wereld vol Wonderen. Van het gezellige Carnaval Festival tot aan de spannende achtbaan de Vliegende Hollander, voor jong en oud is er iets te beleven. Het prachtige Sprookjesbos, de Droomvlucht, Villa Volta en het Land van Laaf zijn slechts enkele attracties die het park rijk is. Het park is altijd in beweging en dat merk je. Er klinkt vrolijke muziek en sprookjesfiguren heten je overal welkom. Een dagje Efteling is net een wandeling door een sprookjesboek. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Efteling)

3. Diergaarde Blijdorp

De nummer 3 dit jaar – en winnaar van de bronzen trofee – is de Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp. Wie kent niet de ijsberenfamilie, Bokito de gorilla of de tijgerkreek? Ga je met de trein naar deze zoo, dan zie je al het giraffenverblijf en veel andere verblijven van de zoo, voordat je Rotterdam Centraal binnenrijdt. De dierentuin kan via twee kanten worden bezocht: aan de stadskant bij het oude leeuwenverblijf of bij de grote parkeerplaats waar je meteen bij de ijsbeertjes staat. De twee delen zijn aan elkaar verbonden via een tunnel onder het spoor door. Een bijzonder dierenpark dat zeker ook het bezoeken waard is. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Diergaarde Blijdorp)


De winnaars van Het Leukste Uitje van Nederland op een rij, samen met Frits van Bruggen, directeur ANWB, en Stella Gommans, presentatrice (foto ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.