zaterdag 20 januari 2018

20 januari Nationale Tulpendag

Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam! Het is vandaag een extra toepasselijk liedje, want hoewel de winter nog niet is vertrokken, is het wel tijd voor de meest kleurrijke lentebloem van Nederland: de tulp. Vandaag is het Nationale Tulpendag en dat wordt onder meer gevierd op de Dam in Amsterdam, want het is de start van het nieuwe tulpenseizoen – en daar word ik persoonlijk ook heel blij van. Vanaf nu tot en met eind april kunnen we weer volop genieten van dit Nederlandse icoon. Ik kan haast niet wachten om mijn eerste bosje tulpen van het seizoen in huis neer te zetten! (foto: Mooiwatbloemendoen.nl)

Tulpen te koop

Haal een beetje lente in huis – vooral met deze grijze winterdagen fleurt dat je huis extra op – met een vrolijke bos tulpen. Het leuke aan tulpen is dat je alle soorten, kleuren en maten gewoon met elkaar kan mixen. Maar je mag natuurlijk ook één kleur in een vaas zetten. Net wat jij het leukste vindt.

Tulpen tips

Wil je lang genieten van je tulpen? Zet ze dan op een koele plek. Daar houden deze bonte bloemen namelijk het meeste van. Ook houden ze van een vaas met een brede basis, zodat de stelen ruimte hebben om water te drinken. Snij de stelen schuin af en ververs het water zo nu en dan. Tulpen zijn dorstige bloemen en ze zullen blijven groeien totdat ze helemaal zijn uitgebloeid. Wist je trouwens dat tulpen nog langer bloeien als je ze niet naast een fruitschaal zet? Het fruit heeft een negatieve invloed op de bloei van de tulp. Meer tips en informatie over de tulp vind je op mooiwatbloemendoen.nl.

Romantiek

Dit tulpenjaar staat in het teken van de ‘Romantiek’, zoals al bij de bollenplant in de Keukenhof afgelopen oktober al bekend werd gemaakt. Hoewel de roos natuurlijk hét symbool van de liefde is, zijn tulpen een goede tweede. Een bos witte met rode tulpen of een boeket met vurige roze exemplaren is natuurlijk ook heel romantisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.