woensdag 10 januari 2018

Het Leukste Uitje van Nederland is…

Gisteren tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs werd er ook een leuk feestje gevierd in de Polar Zaal van de Jaarbeurs. Want na een lange verkiezingsperiode werden de Leukste Uitjes van Nederland, de provincies en – geheel nieuw dit jaar – over de grens bekend gemaakt. Deze verkiezing is van Land van ANWB, de uitjes en vakanties kant van de ANWB. De ANWB-leden nomineren en stemmen op de Leukste Uitjes en dat leverde dit jaar weer bijzondere resultaten op. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Magische muziek

Maar voordat het zover was dat de winnaars bekend werden gemaakt, werden de gasten ontvangen met magische muziek uit de Efteling. De Efteling Muzikanten speelden de thema’s van de Fata Morgana, lieten het publiek mee doen met het verhaaltje van Roodkapje en zorgde de hele middag door voor een vrolijke noot met een grapje, entertainment en vrolijke muziek. Ook Roodkapje zelf was meegekomen naar de uitreiking, want ja, ook Efteling was weer in de race om het Leukste Uitje van Nederland te winnen.

Meer stemmen uitgebracht dan vorig jaar

De presentatie van de middag was uiteraard weer in de vakkundige en spontane handen van Stella Gommans, zij presenteert ook Het Land van ANWB op de televisie waarbij verschillende aspecten uit het aanbod van de ANWB en de uitjes van Nederland onder de aandacht worden gebracht. Zij wilde eerst weten van de winnaar van vorig jaar (de Efteling) hoe dat nu is om jezelf een jaar lang Het Leukste Uitje van Nederland te mogen noemen. ‘Trots,’ luidde het antwoord van Efteling directeur Fons Jurgens, ‘het is werkelijk een kroon op ons werk en iedere medewerker is er blij mee. We willen het liefst ieder jaar winnen en doen daar ook zeker ons best voor.’ Algemeen directeur Frits van Bruggen noemt de verkiezing een feestje. ‘Ieder jaar stemmen er weer meer mensen mee. Dit jaar hebben we 100.000 stemmers gehad. Vorig jaar waren dat er 52.000,’ vertelt hij. Ook is hij zeer trots op alle leden van de ANWB. Ze hebben vorig jaar lid nummer 4 miljoen mogen verwelkomen.


En de winnaars zijn…

Zodra de awards op het podium werden neergezet, steeg de spanning in de zaal. Want genomineerd worden is natuurlijk mooi, maar winnen is nog veel mooier. Stella reikte de awards uit samen met vier leden van de ANWB. Opvallend waren de vele nieuwe uitjes die in de prijzen vielen en waren genomineerd, ten opzichte van andere jaren. En de nieuwe categorie over de Grens is ingesteld. Ik hou je niet langer in spanning: de winnaars zijn…

Leukste Uitje over de Grens
1. Europa-Park
2. Disneyland Paris
3. Phantasialand

Groningen
1. Fontana Bad Nieuweschans
2. TukTuk Lauwersoog
3. Speeltuin St. Vitusholt

Friesland
1. Puur Terschelling
2. Attractiepark Duinen Zathe
3. Recreatiepark de Naturij

Drenthe
1. Outdoor Grolloo Klimpark
2. SpaWell
3. Drouwenerzand Attractiepark

Overijssel
1. De Ulebelt
2. Speel & Recreatieboerderij de Flierefluiter
3. Memory International War MuseumGelderland
1. Thermen Bussloo
2. Bakkerijmuseum
3. MuZIEum

Flevoland
1. Orchideeën Hoeve Luttelgeest
2. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje
3. Bataviawerf

Utrecht
1. Thermen Soesterberg
2. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
3. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Zeeland
1. ’t Zeeuws Maritiem MuZEEum
2. Berkenhof’s Tropical Zoo
3. Speelboerderij ’t Klok ‘UusNoord-Brabant
1. Museum Klok & Peel
2. SpaSense
3. preHistorisch Dorp

Limburg
1. Kasteeltuinen Arcen
2. Kasteelpark Born
3. De Miljoenenlijn

Noord-Holland
1. Landgoed Hoenderdaell
2. Schipbreuk & Juttersmuseum Flora De Koog
3. Zuiderzeemuseum

Zuid-Holland
1. Mariniersmuseum
2. Wellnessresort Elysium
3. Thermen Holiday

Het Leukste Uitje van Nederland is… GAIAZOO

De allerlaatste categorie werd uitgereikt door Stella en Frits. Het Leukste Uitje van Nederland is een prestigieuze titel. Het geeft aan dat je gasten jouw uitje het allerbeste waarderen op verschillende vlakken. Vanuit een top 10 met opvallend veel dierentuinen werd de top 3 bekend gemaakt. De grote winnaar dit jaar is GaiaZOO in Kerkrade. Zij lieten Efteling (nummer 2) en Diergaarde Blijdorp (nummer 3) achter zich. Blij? De foto’s zeggen genoeg!


Vanaf deze plek feliciteer ik graag alle winnaars van harte! Het was weer een geslaagde middag en wat hebben er weer mooie uitjes gewonnen dit jaar. Uiteraard zet ik de komende weken de uitjes per categorie nog een keertje uitgebreid in het zonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.