dinsdag 2 januari 2018

Lever je Kerstboom in en bezoek DierenPark Amersfoort met korting

GELUKKIG NIEUWJAAR! Ik hoop dat 2018 voor iedereen goed is begonnen en dat het een mooi jaar mag worden. Helaas betekent een nieuwjaar ook weer dat de Kerstboom de woonkamer gaat verlaten. Het wordt weer tijd voor een huis zonder kerstballen en twinkellichtjes… Maar wat doe je met je boompje die je met zoveel zorg hebt uitgekozen? Juist: die breng je op zondag 7 januari naar DierenPark Amersfoort, want de tijgers, olifanten, Japanse makaken en kamelen doe je daar een groot plezier mee. En voor iedere echte, onbewerkte Kerstboom ontvang je € 5 korting op je entreeticket! (foto: DierenPark Amersfoort)

Onbewerkte kerstbomen

Voor de veiligheid van de Amersfoortse dierentuinbewoners is het heel belangrijk dat er geen engelenhaar of spuitsneeuw in de takken zit. Daarom vraagt het dierenpark om onbewerkte bomen.

Aan wie geef jij je boompje?

Bij het inleveren van de boom mag je zelf kiezen wie er straks mee mag gaan spelen. Worden het de Siberische tijgers? Of wil je olifantjes Yunha en Thabo zien spelen met je oude Kerstboom? Jij hebt het voor het zeggen. Bovendien mag je op het geefmoment aanwezig zijn (de tijd krijg je meteen door van de verzorgers) en je ontvangt € 5 korting op je entreeticket.

Goede controle

Alle bomen worden door de verzorgers goed nagekeken, voordat deze aan de dieren worden gegeven. Zo zorgen ze ervoor dat ze een geschikte boom krijgen, zonder kunstsneeuw of achtergebleven stukjes slinger. Als de bomen goedgekeurd zijn, worden ze naar de dieren gebracht.

Verrijking

De dieren vinden de Kerstbomen vooral leuk om mee te spelen of om de klauwen aan te scherpen. Bovendien biedt het park zo iets nieuws aan, aan de dieren, zodat ze weer een nieuwe uitdaging in het verblijf hebben. Het aanbieden van dergelijk speelmateriaal wordt verrijking genoemd en dat is heel goed voor de dieren. Kom daarom 7 januari naar DierenPark Amersfoort met je Kerstboom en zie hoe de dieren ervan genieten.

Meer weten? Kijk ook op DierenParkAmersfoort.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.