maandag 29 januari 2018

Vrijdag 2 februari Warmetruiendag

Ieder jaar in februari is het Warmetruiendag. Een dag waarop we met zijn allen het milieu een handje helpen door de verwarming een paar graadjes lager te zetten. De koelere lucht die dan ontstaat in huis of op kantoor, is natuurlijk niet zo prettig. Daarom dragen we die dag heerlijk warme truien. Deze dag is in het leven geroepen door Greenchoice en Klimaatverbond Nederland. Hoe meer mensen mee doen, des te meer energie wordt er bespaard. Jij doet toch ook mee? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verwarm jezelf, niet de wereld

Het motto van Warmetruiendag is ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’. Jezelf verwarmen is gemakkelijk, met kleding, een warme trui, sokken en sloffen. Misschien wel een lekker warm dekentje. De opwarming van de aarde stoppen, is wat minder simpel. Maar met zijn allen kunnen we wel proberen zoveel mogelijk te doen. Overigens niet alleen tegen de opwarming van de aarde. Door meer energie te besparen, slinkt de voorraad fossiele brandstoffen ook minder snel. Een win-win situatie dus.

Jaarvoorraad energie besparen in één dag

En wist je als je de verwarming een graadje lager zet, we 6% CO2 en 6% energie besparen? Doen we dit met zijn allen, dan besparen we landelijk de energie die nodig is om 3 Waddeneilanden een jaar lang van stroom te voorzien. Dat is toch best wel indrukwekkend.

Informatie & promotiemateriaal

Wil je meer weten, je huishouden of bedrijf aanmelden en leuke eigen posters en ander promotiemateriaal aanmaken? Ga dan naar www.warmetruiendag.nl . Ik heb mijzelf ook aangemeld en niet alleen mijn warme, zelf gehaakte trui ligt al klaar… ook mijn fijne warme schapenwollen sloffen van Texel. Ik ga voor 5 graden lager. En jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.