maandag 15 januari 2018

Hond Gezond: Blue Monday

Okay, mijn hond zal er niet zo last van hebben, van Blue Monday, maar hij is wel een goede remedie tegen de maandagblues. Wetenschappers hebben bewezen dat de derde maandag van het jaar (vandaag dus) de meest depressieve dag van het jaar is. Het blijkt dat we ons massaal een stuk minder lekker in ons vel voelen zitten. Het schijnt te maken te hebben met een soort terugslag op het nieuwe jaar, de goede voornemens waar hard aan wordt gewerkt en natuurlijk het feit dat we al een tijdje in het donker zitten qua weer. Nu helpt vandaag het weer niet mee, met zoveel regen en storm. Maar wie wel helpt… is mijn hondje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Knuffelen met je huisdier

Het blijkt namelijk uit verschillende onderzoeken dat wanneer je verdrietig bent of stress hebt, je het beste ontspant door te knuffelen met je huisdier. Door je hondje te aaien en met hem of haar te praten, verlaagt de bloeddruk, verdwijnt stress en voel je je meer ontspannen. Knuffelen maakt ook endorfine vrij. Dat wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, want je voelt je er lekkerder en blijer van.

Ga naar buiten voor een wandeling

Dit is natuurlijk een tip voor mensen met een hondje die graag wandelen – zelfs in weer en wind – want ook wandelen is een goede remedie tegen de maandagblues. Ook zonder hond kun je natuurlijk even lekker naar buiten. Maak een ommetje, ga een brief posten of boodschappen doen. Het helpt.

Samen spelen

Als je dan toch een droog moment hebt gevonden om naar buiten te gaan, neem dan meteen iets te spelen mee. Of pak een speeltje van de hond en ga lekker in huis ravotten. Samen spelen versterkt niet alleen de band met je hond, maar geeft beiden een goed gevoel. Heb je last van Blue Monday en is ook je hondje uit zijn hum? Spelen en knuffelen helpt! En anders is het ook wel lekker om vandaag samen op de bank te hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.