woensdag 3 januari 2018

1 miljoen bezoekers voor DierenPark Amersfoort & Ouwehands Dierenpark

De twee dierenparken die te vinden zijn in de provincie Utrecht hebben dit jaar voor het eerst sinds hun bestaan 1 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Een prachtige mijlpaal voor zowel DierenPark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark . Hoewel beide parken zeer populair zijn, hebben zij beide nog nooit zoveel bezoekers in een jaar mogen ontvangen. Ze hebben het uiteraard beide zeer verdiend, want met nieuwe verblijven en bewoners in beide parken bieden ze de bezoeker een unieke dag uit. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

DierenPark Amersfoort

Op 29 december 2017 liep de miljoenste bezoeker door de poorten van de Amersfoortse dierentuin. Een mijlpaal, want dit is voor het eerst in de bijna 70 jaar dat de dierentuin nu bestaat dat er 1 miljoen mensen binnen de poorten zijn geweest, binnen een jaar tijd. Dat is natuurlijk een reden voor een feestje. Bovendien is dit voor de vierde keer op rij dat DierenPark Amersfoort een nieuw bezoekersrecord heeft behaald. ‘Wij zijn erg blij met alle positieve reacties, unieke foto’s en creatieve kleurplaten die wij door het jaar heen hebben gekregen,’ aldus Henry Elmendorp, financieel directeur. Het succes van het park dicht hij toe aan de kindgerichte koers die de dierentuin een aantal jaren heeft ingeslagen. De speelse Klim Alles-route is daar een groot voorbeeld van. Ook de uitbreidingen SnavelRijk, Het Woud, De Grote Wildernis en natuurlijk het nieuwe leeuwenverblijf dragen bij aan de aantrekkingskracht van het park. Zeer uniek in Nederland is dat er dit jaar twee olifantjes zijn geboren, waardoor er nu vier generaties olifanten in het park wonen. ‘Kinderen en dieren samen zien (op)groeien, mooier wordt het niet,’ aldus Henry Elmendorp. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Ouwehands Dierenpark

Midden in de bossen in Rhenen ligt het gezellige Ouwehands Dierenpark. Voor het eerst in de geschiedenis van het park zijn er meer dan 1 miljoen bezoekers binnen de poorten geweest. In 2017 hebben maar liefst 1.055.000 bezoekers het park bezocht. De belangrijkste reden voor de stijging van dit aantal is natuurlijk de komst van Wu Wen en Xing Ya de reuzenpanda’s en de opening van het pandaverblijf Pandasia. Ook de familieshow van Bamboo Bill en de presentatie in het Zeeleeuwentheater trekken volle zalen. Ook voor volgend jaar heeft Ouwehand grote plannen. Zo is er gestart met de voorbereidingen van de bouw van een verblijf voor bonobo’s. Ook zal er in februari een nieuw verblijf voor de 100 Cubaanse flamingo’s worden geopend. En er wordt een Afrikaans olifantje verwacht. Dit zal het eerste Afrikaanse olifantje worden dat in Rhenen is geboren, en het tweede Afrikaanse olifantje van Nederland. Dat is zeer bijzonder. Het park verwacht dat 2018 ook weer een mooi jaar gaat worden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Ouwehands Dierenpark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.