donderdag 18 januari 2018

Stormschade NP De Hoge Veluwe weer opgeruimd

Vandaag is echt zo een dag die door Winnie de Pooh zou worden omschreven als ‘Waaibomendag’. Zo een dag waarbij je fietsers niet tegen de wind in ziet fietsen, maar achteruit geblazen ziet worden en waarbij je bijna kan gaan vliegeren met je hondje… aan zijn eigen riem. Het zware stormweer eiste ook zijn tol op de natuur. Hierdoor besloot onder meer DierenPark Amersfoort om de poorten gesloten te houden in verband met vallende takken. Ook Nationaal Park de Hoge Veluwe had het zwaar te verduren vandaag. Maar… daar zal je nu niets meer van merken. (foto: Wilbert Staal, Nationaal Park De Hoge Veluwe)

Aan de slag

Met man en macht is er vandaag na de storm gewerkt om alle autowegen, fiets- en wandelpaden weer schoon te maken en op te ruimen, zodat het park weer veilig toegankelijk is voor bezoekers. Dat is wel zo fijn, want het park wordt dagelijks door veel belangstellenden bezocht, hetzij al wandelend, met de fiets of de auto.

Veiligheid voorop

Overigens was het natuurgebied vandaag in verband met de zware storm gesloten voor het publiek. Daarnaast is het bos stormbestendig. Door een actieve boomcontrole, waarbij dode bomen worden verwijderd en losse takken worden weggehaald, zorgt men ervoor dat het bos stabiel en gezond is. En dat is tevens veiliger voor de dieren die er wonen en de mensen die het Nationaal Park bezoeken.

Vrijdag gewoon weer open

Nu we in Nederland de storm weer achter de rug hebben, zal morgen het Nationaal Park De Hoge Veluwe haar poorten gewoon weer openen voor publiek. De wegen zijn vrij, dus je kan weer volop genieten van het prachtige natuurgebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.