vrijdag 5 januari 2018

Nieuw bezoekersrecord voor de Orchideeën Hoeve

Ze wonnen al zes keer op rij de prijs van Leukste Uitje van Flevoland (publieksprijs van de leden van de ANWB) en niet voor niets. De Orchideeën Hoeve biedt jong en oud een heerlijk dagje uit in de grote overdekte kassen. Zo kun je er uren rondzwerven door de tropische tuinen vol prachtige orchideeën. Maar ook de vlindertuin biedt een schouwspel aan kleuren en bijzondere vogels en vlinders. En dan heb ik het nog niet eens over de sprookjesachtige Zwevende Bloementuin gehad… Dankzij de dierentuinvergunning wonen er nu ook leuke aapjes, kleurrijke lori’s en binnenkort zelfs olijke ringstaartmaki’s in de Hoeve. Geen wonder dat dit jaar de Orchideeën Hoeve opnieuw haar bezoekersrecord heeft verbroken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bezoekersrecord in 2017

In 2017 verwelkomde de Orchideeën Hoeve 254.000 bezoekers. Dat is 9% meer dan in 2016 – en dat jaar leverde ook al een bezoekersrecord op. Iets om zeer zeker trots op te zijn. Volgens de Hoeve is deze stijging te danken aan de recente uitbreidingen, zoals de vernieuwde speeltuin, het gloednieuwe Jungletheater en natuurlijk de eerder genoemde Zwevende Bloementuin. De Facebookwaardering is van 4,6 sterren gestegen naar 5 sterren – een prachtige waardering van de bezoekers natuurlijk.

Samenwerking met Nationaal Ouderenfonds

Ook op maatschappelijk gebied weet de Orchideeën Hoeve zich van hun beste kant te laten zien. Zo werken ze sinds afgelopen najaar samen met het Nationaal Ouderenfonds. De bedoeling is om de komende jaren per jaar 1.000 ouderen een dagje uit aan te bieden in de Hoeve. In totaal willen ze 1 miljoen eenzame ouderen gaan bereiken de komende jaren.

Nieuwe plannen

Natuurlijk wil de Orchideeën Hoeve in 2018 nog meer bezoekers trekken. Dit jaar is het jaarthema ‘Natuurtalent’. Dit thema vormt de kapstok voor verschillende activiteiten rondom de bijzondere en soms bizarre talenten van planten en dieren. Met behulp van leuke educatieve elementen leer je op speelse wijze heel wat over de natuur. Daarnaast wordt er in het voorjaar een nieuw buitengedeelte geopend waar bezoekers kennis gaan maken met ringstaartmaki’s, flamingo’s en eenden. Ik kijk er nu al naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.