maandag 22 januari 2018

Goed Doel: Burgers’ Zoo

De dierentuinen van Nederland zijn zeer actief als het gaat om natuurbescherming in de wereld. Dankzij het publiek in de tuinen, kunnen zij namelijk de problematiek van dieren in het wild voorleggen en zo geld inzamelen om deze dieren of natuurgebieden te helpen. Ook dit jaar zet ik in de rubriek Goed Doel dierentuinen en andere natuurbehoudorganisaties in het zonnetje. Deze maand staat in het teken van de projecten van Burgers’ Zoo in Arnhem. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Burgers’ Zoo 2017)

Belize

Een van de grootste projecten die gesteund wordt door Burgers’ Zoo is het Belize project. Hier beschermen zij samen met het Zwitserse Papiliorama een natuurlijkgebied van 234 vierkante kilometer. In dit gebied wonen vlinders, zeekoeien en andere prachtige dieren in een mangrove. Om het Belize project extra bij de bezoekers van Burgers’ Zoo onder de aandacht te brengen, vind je in Burgers’ Mangrove (een stukje Belize in Arnhem) veel informatie over dit bijzondere natuurgebied en de bewoners ervan. Ook staat hier een ‘geld moet rollen’-donatiebak, want samen met haar bezoekers kan het dierenpark veel goeds doen ter bescherming van dit unieke mangrovegebied.

Verschillende goede doelen

Overigens ontdek je tijdens een bezoek aan de Arnhemse dierentuin nog veel meer goede doelen waar het park zich mee bezig houdt. Zo steunen zij diverse projecten in Afrika, maar ook de olifanten in Sri Lanka en de albatros. Wil je weten wat Burgers’ Zoo nog meer doet voor de natuur? Kijk dan op Burgerszoo.nl/steundenatuur. Hier vind je ook links naar het Youtube kanaal van de dierentuin waarin de verschillende projecten aan bod komen.

Future for Nature

Naast crowdfunding en projecten in het park onder de aandacht brengen, reikt Burgers’ Zoo ook jaarlijks drie keer 50.000 euro uit aan drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers. Dit geld kunnen zij dan weer gebruiken voor hun projecten. Deze geldprijzen – de Future for Nature Awards – worden jaarlijks in Burgers’ Zoo uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.