maandag 1 november 2021

Toffe uitjes voor november

Het is vandaag 1 november. De herfstvakantie is voorbij en de feestdagen lijken enorm ver weg… Met de herfst die in volle gang is – compleet met regenbuien – is het soms lastig om iets te bedenken om te doen. Want een uitje buiten kan je zomaar een nat pak opleveren. Wil je er toch lekker op uit, ook wanneer het regent? Dan zijn er nog uitjes waar je naar toe kan. Let wel dat nu het winterseizoen voor de dagje uit branche is ingegaan, dat de openingstijden verandert kunnen zijn. Check dit altijd van te voren bij je favoriete uitje. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bezoek een museum

Musea zijn in veel gevallen overdekte uitjes waar je met zijn allen kan genieten van bijzondere tentoonstellingen en soms zelfs rondleidingen. Je kan natuurlijk naar de musea aan het Museumplein in Amsterdam gaan, maar er zijn natuurlijk heel veel andere leuke musea om te bezoeken. Het Bakkerijmuseum in Hattem bijvoorbeeld of het Anton Pieck Museum. Met kinderen is het ook heel leuk om naar het Spoorwegmuseum te gaan of het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum. Kijk op MuseumKids.nl voor allerlei hele leuke musea uitjes. Zoek gewoon eens iets anders uit en ontdek hoe fascinerend de natuur is in een natuurmuseum in Friesland, Brabant of bij Naturalis. Dompel je onder in andere culturen in het Afrika Museum, Tropenmuseum of Rijksmuseum voor Oudheden. En leer meer over het leger in het Nationaal Militair Museum.



Overdekt spelen

Regent het pijpenstelen, maar wil je wel met de kinderen erop uit? Bezoek dan een overdekt zwembad of speelparadijs. In iedere stad is er wel eentje (of meer) te vinden. Denk eens aan een KidzCity, Monkeytown of Ballorig bij jouw in de buurt. Het fijne is dat de kinderen lekker kunnen ravotten, terwijl jij in het restaurant geniet van een kopje koffie of thee. Veel van deze plekken hebben wifi, dus je kan je tablet, mobiel of zelfs laptop meenemen. Of bezoek Plopsa Coevorden met de kleintjes en ga overdekt spelen in Amusementspark Tivoli.



Op avontuur in Jungletuinen

Wist je dat we in Nederland een aantal overdekte dierenparken hebben? Aangezien het deels botanische tuinen zijn en er vaak tropische dieren wonen, worden dit ook wel Jungletuinen genoemd. De Orchideeën Hoeve, Almere Jungle, Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlinders aan de Vliet zijn voorbeelden van deze overdekte parken. Je geniet er naast tropische planten vaak van kleinere dieren, zoals kleine aapjes, bonte vogels, eekhoorns, spinnen en vlinders. De overdekte tuinen zijn lekker warm. Dus jas aan de kapstok in de garderobe en genieten maar!



Genieten van herfstkleuren

Schijnt de zon? De dierentuin of een pretpark in de openlucht is dan natuurlijk ook heel fijn om te bezoeken. Vooral met al die sprookjesachtige herfstkleuren. De dieren zijn vaak in de koelere herfstmaanden een stukje actiever en ze ontdekken samen met ons de herfst. Daarnaast is de maand november erg fijn om op stap te gaan, omdat het vaak wat rustiger is. Zo geniet je nog meer van je favoriete dieren en attractie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.