vrijdag 30 april 2021

Writing Berries Maandoverzicht April 2021

Aprilletje o zo zoet, heeft ook nog wel eens een witte hoed. En daarom genoten we nog van winterse dagen zo aan het begin van de maand, met sneeuw en nachtvorst. Ook ‘April doet wat-ie wil’ is een gezegde waar deze maand zich aan hield. Want naast hagelbuien hadden we ook regenbuien en zelfs heerlijke zonnige dagen. April was ook de maand waarin de overheid de pilot ‘Testen voor Toegang’ ging inzetten, zodat verschillende uitjes toch een aantal dagen open konden. Het was de maand van de Nationale Museumweek, Koningsdag en de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen… Het was ook de maand van 21 verschillende artikelen hier op de website. En als je dan toch op een terrasje zit te genieten van de lentezon (die vast weer snel terugkomt in mei) dan heb je nog wat leuke artikelen om te lezen. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Vakantiebeurs Festival: Dream Now, Travel Soon!

Op 4 en 5 juni geniet je online van het allereerste Vakantiebeurs Festival, vol muziek en exotische reisbestemmingen. Kom alvast in de vakantiestemming voor als het straks allemaal weer mogelijk is om te reizen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Dierentuinnieuws Pasen in de dierentuin

De dieren in verschillende parken zijn met Pasen getrakteerd op bijzondere lekkernijen! De filmpjes hiervan, vind je in dit artikel. Net als bijzonder geboortenieuws en nieuws uit Apenheul en Zeehondencentrum Pieterburen.

Hieperderpiep Hoera: jubilerende uitjes

Corona of niet, er worden dit jaar verschillende jubilea gevierd in de dagjes uit branche. Drie daarvan zet ik vandaag in het zonnetje. Plus de leuke extraatjes die deze uitjes in petto hebben om het jubileum toch met hun bezoekers te kunnen vieren.

Ontdek het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur

Wanneer de musea precies opengaan, is nog niet duidelijk. Maar het is wel de moeite waard vast een dagje te prikken voor een bezoek aan het Oude Ambachten & Speelgoed museum in Terschuur. Dit is namelijk een fantastisch leuk museum waar de geschiedenis tot leven komt.

Proef corona sneltesten voor toegang tot verschillende uitjes van start

Om de dagjes uit op een veilige, snellere manier te kunnen gaan openen, kondigde de overheid de pilot Testen voor Toegang aan. Het principe is simpel: dagjes uit die meededen aan deze pilot mochten bezoekers toelaten als die daarvoor een coronatest hadden laten uitvoeren. Hoe deze pilot precies in elkaar stak, lees je in dit artikel.

Positieve nieuwtjes van de Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een veelzijdig festival waar naast crossmotoren, muziek en kunst een gezonde dosis humor bij hoort. Met deze bijzondere, maar vooral positieve, nieuwtjes van de Zwarte Cross kun je alvast een beetje in festivalsferen komen.

Dier van de Maand Ringstaartmaki

De ringstaartmaki is een leuk dier om te zien en observeren. Ik begrijp ze ook helemaal wanneer ze met de armpjes wijd in de zon gaan zitten om deze stralen op te vangen. Wist je trouwens dat de ringstaartmaki in het wild alleen op Madagaskar te vinden is? En dat hij daar in zijn voortbestaan wordt bedreigd?

Een dagje Keukenhof met Testen voor Toegang

Onder het mom ‘Testen voor Toegang’ mocht Keukenhof in april zes dagen open. De allereerste testdag was ik erbij (met negatieve coronatest op zak) om te gaan genieten van de pracht en praal van de lente in het mooiste lentepark dat ik ken.

We Are Animals: dieren in de hoofdrol in Kunsthal Rotterdam

Nog even volhouden en dan kunnen we weer musea bezoeken. Een aanrader is de tentoonstelling We Are Animals. Hierin wordt de relatie tussen mens en dier op verschillende manieren belicht door internationale en nationale kunstenaars.

Genieten van digitaal Keukenhof

In het kader ‘Testen voor Toegang’ was Keukenhof in april zes dagen geopend. Maar om iedereen te laten meegenieten van de prachtige bloemen in het park, startte Keukenhof op 20 maart weer met een serie video’s uit het park. Dat is ook heel erg genieten van de pracht en praal van de lente, maar dan digitaal.

Museumweek: digital genieten van ons echte goud

Maandag 19 april 2021 startte de Nationale Museumweek weer online. Met heel veel activiteiten, een videoreeks van Splinter Chabot en nog veel meer. In dit artikel lees je wat er allemaal te doen was in deze digitale week.

Floriadenieuws: deze landen doen mee in 2022

De Floriade Expo in Almere krijgt steeds meer vorm. Deze landen hebben al toegezegd om ook een paviljoen te bouwen en in te richten passend bij het land. Dat wordt genieten van prachtige planten, bloemen en natuurlijk lokale specialiteiten.

Hond Gezond met Van Pom hondenvoeding

Honden houden wel van een lekker hapje. Eet je hond vooral vlees, dan wil je hem vast wel wat variatie geven met de plantaardige voeding van Van Pom. Boordevol groente, fruit en kruiden vormt dit een welkome aanvulling op de voeding van je hond.

Dierentuinnieuws met bijzonder geboortenieuws, adopties en een wensenlijstje

Uit een onafhankelijk onderzoek (in opdracht van Libéma) blijkt dat kinderen en jongeren zitten te springen om een dagje dierentuin of pretpark. Uiteraard als corona voorbij is. Dit en ander leuk nieuws uit de dierentuinen lees je in deze Dierentuinnieuws aflevering.

Stadsbeeld Willem I, Prins van Oranje

Deze maand had de rubriek Stadsbeeld een koninklijk tintje met een standbeeld van de Vader des Vaderlands: Willem van Oranje. Ook wel bekend als Willem I en Willem de Zwijger. Dit standbeeld staat bij zijn voormalige woonhuis: Prinsenhof in Delft.

Miuseumnieuws met 1-aprilgrap, nieuwe tentoonstellingen en een bijzonder lied voor Bob Ross

Middenin de Nationale Museumweek kwamen er veel mooie berichten van de musea over nieuwe tentoonstellingen en dergelijke. Uiteraard bracht ik er daar een aantal van samen in een extra Museumnieuws.

Groene nieuwtjes over plastic, de zee, het bos en tuinieren

In het Groene nieuws van deze maand lees je over dat de Noordzee schoner wordt, maar pandemisch afval wel een probleem is voor zee en strand. Je leest over hoe je je eigen Heuvelrugtuin creëert en wat ZusenZomer van gerecycled plastic maakt. En nog veel meer tof nieuws voor een groener leven.

Goed Doel Critically Endangered Socks

Sokken zijn altijd een fijn cadeau. En met deze sokken steun je ook nog eens het goede doel. Sterker nog; je steunt zelfs verschillende goede doelen. Deze doelen zetten zich allemaal in voor bedreigde diersoorten. En dat doe je alleen al door een paar sokken van Critically Endangered Socks te kopen.

Dierentuinnieuws Shoppen bij DierenPark Amersfoort, Koningsdag in Dierenrijk en bijzonder geboortenieuws

De dieren van Dierenrijk werden op Koningsdag getrakteerd op een waar oranjebuffet. En bij DierenPark Amersfoort kun je shoppen op afspraak. En dat is niet het enige dierentuinnieuws van deze dag.

Schrijfcoachtip Chronologie in je verhaal

Speel je met de tijd waarin het verhaal zich afspeelt? Of ga je toch liever voor een chronologische volgorde van gebeurtenissen. In deze aflevering van Schrijfcoachtip neem ik je graag mee naar de verschillende tijdsvormen die je kan gebruiken in een verhaal.

Digitale Naionale Museumweek groot succes

Wederom moest de Nationale Museumweek online worden gevierd, maar gelukkig was dat – net als vorig jaar – een groot succes. Honderdduizend bezoekers genoten online van ons echte goud en verschillende activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.