donderdag 29 april 2021

Digitale Nationale Museumweek groot succes

Van 19 tot en met 25 april werd de Nationale Museumweek weer georganiseerd. En net als verleden jaar moest dit online in verband met de coronamaatregelen. Het was een groot succes, zo meldt de organisatie; honderdduizenden deelnemers hebben via Museum.nl allerlei activiteiten gedaan en digitaal museale collectie bewonderd. De Museumweek met Splinter wist zeer veel kijkers te trekken. Kortom: het was genieten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Digitaal genieten

Dat de musea snakken om de deuren weer te mogen openen, dat is een feit. Maar het kwam toch wel als een verrassing hoeveel bezoekers ook weer snakken naar het museum. Want de activiteiten die door ruim 400 musea aangesloten bij de Museumvereniging hadden georganiseerd, werden heel goed bezocht. Lezingen, workshops, rondleidingen… er waren heel veel verschillende leuke activiteiten om gewoon thuis mee te doen. Dankzij de digitalisering van tentoonstellingen was het ook mogelijk om virtueel door verschillende musea ‘te wandelen’.

17 musea te bezoeken door pilot met sneltesten

Tijdens de Nationale Museumweek deden 17 musea verdeeld over heel Nederland mee aan de pilot met sneltesten. Oftewel: voordat je een museum bezocht, moest je eerst een coronatest laten doen. De 17 musea waren blij met alle bezoekers, maar zijn toch van mening dat het museum coronaprotocol voldoende is om iedere bezoeker een veilig museumbezoek te geven. Het protocol werd al streng gehandhaafd afgelopen zomer tot aan de lockdown in november en de lockdown die nu al sinds 13 december 2020 geldt. Voor zover bekend hebben er zich tijdens die openstellingen geen besmettingen in musea plaatsgevonden. Sneltesten mogen dan ook geen structurele, onnodige drempel voor museumbezoek worden, aldus de Museumvereniging. Toch was het fijn om bezoekers op deze manier te kunnen ontvangen en hopelijk gaan alle museumdeuren snel én blijvend open!

Meer informatie

Voor meer informatie over de Nationale Museumweek, de Museumvereniging en het Museumprotocol rondom corona kijk je op Museum.nl. De Nationale Museumweek keert volgend jaar weer terug in hopelijk zijn oude vorm (wellicht aangevuld met digitale activiteiten) van 4 tot en met 10 april 2022.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.