vrijdag 16 april 2021

Museumweek: digitaal genieten van ons echte goud

Maandag aanstaande begint de tweede digitale Nationale Museumweek 2021. Van 19 april tot en met 25 april 2021 geniet je van allerlei kunstschatten van Nederland. Ruim 400 musea ontvangen bezoekers digitaal tijdens deze week. En het is met Testen voor Toegang ook mogelijk om als Museumkaarthouder te genieten van 17 musea in Nederland. En alsof dat nog niet genoeg is, neemt de altijd enthousiaste Splinter Chabot ons mee met dagelijkse video’s achter gesloten deuren van verschillende musea in Nederland. Dat wordt digitaal (en een beetje live) genieten van ons echte goud! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – logo: Museumweek)

Nationale Museumweek gaat digitaal

Vorig jaar moest het voor het eerst: digitaal genieten van kunstschatten. En ook dit jaar zijn de musea tijdens de Nationale Museumweek nog gesloten door de coronamaatregelen. Daarom heeft de organisatie van de Nationale Museumweek er wederom voor gekozen om digitaal een animerend programma aan te bieden, samen met ruim 400 Nederlandse musea. De afgelopen maanden hebben musea in volle verantwoordelijkheid zoveel mogelijk meegewerkt aan de bestrijding van de corona-pandemie. De beperkingen die de coronamaatregelen logischerwijze neerlegden, boden musea de kans om op digitaal vlak zich nog meer te ontwikkelen. Zo kregen wij als bezoekers toch de kans om even een rondje door een museum te ‘lopen’, dankzij allerlei digitale innovaties. Het afgelopen jaar heeft zich een ware digitale revolutie voorgedaan. Mede daardoor kunnen ruim 400 musea aangesloten bij de Museumvereniging honderden online activiteiten aanbieden tijdens de Nationale Museumweek! Voor het hele programma kijk je op Museumweek.nl.

Museumweek met Splinter

Iets waar ik nu al naar uit kijk is de videoserie ‘Museumweek met Splinter’. Splinter Chabot laat ons tijdens de Nationale Museumweek dagelijks de meest verrassende en inspirerende activiteiten zien. Hij neemt ons mee naar bijzondere online verhalen, activiteiten én natuurlijk pronkstukken van de Museumweek. Uiteraard op de manier waarop alleen Splinter dat kan! De dagelijkse avonturen van Splinter zijn te volgen via de website Museum.nl.

foto: Floris Heuer

Bezoek 17 musea met Testen voor Toegang

Wil je toch echt live naar het museum? Dat kan! Tijdens de Nationale Museumweek zijn er 17 musea geopend voor Museumkaarthouders. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een plaats te reserveren bij een van de deelnemende musea en je moet een coronasneltest laten uitvoeren bij de snelteststraten die voor de pilot van Testen voor Toegang zijn toegewezen. Via Museum.nl schaf je een speciaal ticket aan. Op de website vind je ook alle voorwaarden voor een bezoekje aan een museum via deze test en natuurlijk welke musea er mee doen. Overigens wil de Museumvereniging benadrukken dat zij meedoet aan deze pilot, zodat de overheid kan onderzoeken hoe onze maatschappij (en dus ook de musea) versneld, veilig open kan. De Museumvereniging benadrukt wel dat het coronaprotocol van musea goed werkt en museumbezoek veilig is: voor zover bekend hebben er zich geen besmettingen in musea plaatsgevonden. Sneltesten mogen dan ook geen structurele, onnodige drempel voor museumbezoek worden, aldus de Museumvereniging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.