donderdag 8 april 2021

Positieve nieuwtjes van de Zwarte Cross

De Zwarte Cross is in festivalland een echt begrip. Met meer dan alleen motorcross natuurlijk. Kunst, cultuur, sport, muziek… alles komt hier samen. Vorig jaar ging het festival niet door (want, corona). Maar ook toen heeft de organisatie er van alles aan gedaan om het feestje digitaal te vieren. En ook nu staat Zwarte Cross voor plezier en positiviteit. Tijd voor een paar leuke berichten uit Festivalland! (foto’s: Zwarte Cross)

Positiviteitsoffensief van Tante Rikie

Geen gezeur, complottheorieën en negativiteit meer, maar positiviteit en vrolijkheid. Daar staat festivaldirectrice Tante Rikie voor. En zoals het een echte tante betaamt, gooit ze de mineurstemming buiten de deur en vrolijkt ze Nederland op met offline memes langs snelwegen, aan gebouwen en in weilanden. ‘Ik ga jullie door deze duistere tijden slepen!’ aldus Tante Rikie. En hoe! Door het hele land vind je memes die een lach op je gezicht toveren. Uiteraard in Zwarte Cross stijl!


Thema 2021: Jullie kunnen het!

Vorig jaar september liet Tante Rikie weten dat ze ging stoppen als festivaldirectrice. ‘Goed volk heeft helemaal geen leider nodig,’ zo luidde haar afscheidsboodschap. Met de woorden ‘Jullie kunnen het!’ sprak ze uit dat ze alle vertrouwen heeft in de organisatie én de bezoekers om er zelf een geweldig feest van te maken. Door corona kon haar afscheid niet goed gevierd worden – want Tante Rikie verdient een groots afscheidsfeest. Daarom blijft het thema voor het festival van 2021 ‘Jullie kunnen het!’ Een thema dat in deze gekke tijd heel toepasselijk blijft. Zo steekt ze als een echte tante iedereen een hart onder de riem.

Vanaf 9 april te bestellen: de Zwarte Cross sneaker

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV lanceert, in samenwerking met Kops Schoenen, een eigen sneakermerk ‘Zwarte Cross Sneakers’. Zo draag je het festival iedere dag met je mee. De sneakers gaan op vrijdag 9 april om 11.00 uur in de verkoop. Wees er snel bij, want de sneakers zijn in een gelimiteerde oplage vervaardigd (500 stuks). Je bestelt ze eenvoudig via de webshop van de Zwarte Cross. De Feestfabriek, organisator van onder andere festival de Zwarte Cross, heeft de sneakers zelf ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Kops Schoenen; één van de laatste vijf Nederlandse ambachtelijke schoenfabrieken. Het eerste model van de Zwarte Cross sneakers heeft een kleurrijk design met allemaal Zwarte Cross-polsbandjes erop. Ze zijn van leer en verkrijgbaar in de maten 36 tot en met 46. De organisatie verwacht dat deze gelimiteerde batch snel uitverkocht zal zijn. Wanneer dat het geval is, denkt men dat er nog wel meer sneakers gemaakt gaan worden.


Zwarte Cross presenteert: rurale inburgerscursus

Steeds meer mensen verhuizen van de stad naar de meer rurale gebieden van Nederland. Maar weet je als stadsmens wel hoe het er op het platteland aan toegaat? In de nieuwe podcastserie ‘Beernd & Minnie’ van de Zwarte Cross krijg je een inkijkje in de omgangsvormen en etiquette van plattelanders. Het resultaat is het best te omschrijven als een antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland. Een absolute must voor de rurale nieuwkomer en stedelingen die dagelijks Funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland. Maar: het is niet voor tere zieltjes. De podcastserie bestaat uit zes afleveringen en zijn via je de website van de Zwarte Cross te beluisteren.


Vrolijkheid op de website

De Zwarte Cross staat dit jaar gepland voor 23 tot en met 26 september 2021. Check ZwarteCross.nl voor het laatste nieuws, festivaltickets en meer. Online valt er overigens veel te beleven, zoals playlists, podcasts en een cadeautjeswinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.