zaterdag 3 april 2021

Dierentuinnieuws Pasen in de dierentuin

April is net begonnen en Pasen staat alweer voor de deur. Ook bij de dierentuinen, want veel bewoners worden verrast met een traktatie in Paas-thema. En dat is genieten voor de dieren en de mensen. In deze Dierentuinnieuws komen niet alleen Paastraktaties voorbij; er zijn ook andere leuke nieuwtjes om van te genieten, zoals geboortes, feestjes en een naamwedstrijd. Lees snel verder en geniet mee.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Apen zoeken paaseitjes in DierenPark Amersfoort

De apen van DierenPark Amersfoort zijn afgelopen week verrast met kleurrijke paaseieren. Een traktatie die niet iedere dag op het menu staat in het park. Des te leuker is het om de bavianen, chimpansees en geelborstkapucijnapen ermee in de weer te zien. De gekookte eieren zijn leuk om te verzamelen, mee te spelen én om op te eten. In het filmpje van DierenPark Amersfoort zie je wat alle apen met hun traktatie hebben gedaan. En over eieren gesproken: er zijn twee vale gieren aan het broeden in het park en de hoenderkoeten zijn een nestje aan het bouwen! (foto & video: DierenPark Amersfoort)



Paasbrunch voor de leeuwen van Burgers’ Zoo

De leeuwenfamilie van Burgers’ Zoo zijn verrast met een echte Paasbrunch van luxe eieren. De verzorgers gaven de leeuwen onbevruchte eieren van de zwarte zwanen uit het park als traktatie, iets wat normaal niet op het menu staat. De vijf leeuwenwelpjes en beide leeuwinnen gingen natuurlijk op zoek naar deze traktatie. Meneer leeuw gaf toch de voorkeur aan een mals stukje vlees. Wat de jonge leeuwtjes van deze traktatie vonden, dat zie je in de video hieronder. (foto & video: Koninklijke Burgers’ Zoo)



Geboortenieuws uit Beekse Bergen

Afgelopen week werd Safaripark Beekse Bergen verblijd met maar liefst drie geboortes op de savanne! Zo werden er een Nubische giraffe, Grantzebra en Grévy zebra geboren. De giraffe kreeg de naam Kabira, wat in het Swahili ‘machtig’ betekent. De kleine Grantzebra heeft Chronos gekregen, wat ‘zonnegod’ betekent en de Grévy zebra heet Samburu. De drie dieren vertegenwoordigen soortgenoten die in het wild bedreigd zijn. De kleintjes lopen inmiddels al mee over de savanne. (foto’s: Mariska Vermij-van Dijk/Beekse Bergen)

Links Chronos en rechts Samburu

Babygorilla in Apenheul is een mannetje

De 50ste gorillababy in het 50ste jaar van Apenheul is een jongetje! Maar de kleine heeft nog geen naam. Het park vraagt haar bezoekers om een naam in te sturen voor de kleine. Het liefst een Afrikaanse naam, bij voorkeur in het Swahilisch, omdat bijna alle gorilla’s van Apenheul een naam hebben in deze taal. Weet jij een leuke naam voor de kleine kerel? Stuur dan voor vrijdag 16 april 2021 de naam in en maak kans op een meet & greet met een gorillaverzorger in Apenheul. Voor meer informatie (en deelname) kijk je op Apenheul.nl/Gorillababy. Uit alle inzendingen zullen de verzorgers een top 5 samenstellen die op vrijdag 23 april bekend wordt gemaakt. De winnende naam zal op zaterdag 1 mei worden onthuld.
Op de website van Apenheul staat ook een link naar een verlanglijstje voor verrijking voor de dieren. Ook leuk als kraamcadeautje. (foto: Apenheul)

Zeehondencentrum Pieterburen is jarig

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! In 1971 werd de allereerste zeehond opgevangen in Pieterburen in een teiltje in de achtertuin. 50 jaar later, 2021, is het Zeehondencentrum Pieterburen uitgegroeid tot een begrip in zeehondenopvang. Het is zelfs het grootste, gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. De vlag gaat uit bij het centrum, zelfs al zijn de deuren dicht, want zo een jubileum moet gevierd worden. Omdat het Zeehondencentrum haar werk al die jaren niet kan doen zonder bezoekers en donateurs, willen zij dit graag met hen vieren. Eerst digitaal en hopelijk later ook persoonlijk. Voor het hele feestprogramma kijk je op Zeehondencentrum.nl/jarig. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.