dinsdag 27 april 2021

Dierentuinnieuws Shoppen bij DierenPark Amersfoort, Koningsdag in Dierenrijk en bijzonder geboortenieuws

Hoera het is Koningsdag vandaag! En dat vieren we vandaag met gezellig nieuws uit DierenPark Amersfoort, Dierenrijk en Apenheul. Met de heropeningen in het vooruitzicht (hoop ik), kunnen we straks weer volop genieten van een dagje in een bosrijk dierenpark met allemaal schattige babydieren en hun ouders. Ondertussen zitten de parken niet stil en kunnen ze niet wachten op hopelijk 11 mei al het moois weer aan hun bezoekers te tonen. Benieuwd naar het nieuws van vandaag? Lees dan snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Shoppen op afspraak in DierenPark Amersfoort

Ben je op zoek naar een tof cadeautje, zoals een apenknuffel of een magneet van een olifant? Als eerste dierentuin van Nederland maakt DierenPark Amersfoort het mogelijk om op afspraak te shoppen in de souvenir winkel. Van maandag tot en met zaterdag kun je tussen 9:00 uur en 17:00 uur terecht in de winkel. Reserveren voor dezelfde dag kan telefonisch (033-4227100) en je mag dan vier uur later 20 minuten winkelen. Om een afspraak voor een later tijdstip te maken, is het handiger wanneer je het reserveringsformulier invult via DierenParkAmersfoort.nl/Jungleshop. Hier vind je meteen alle voorwaarden voor je winkelmomentje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort

Het park is nog even gesloten, maar er is weer heuglijk geboortenieuws uit DierenPark Amersfoort gekomen. Voor het eerst sinds twintig jaar zijn er weer stokstaartjes geboren in het bosrijke park! Heel bijzonder, want stokstaartjes paren alleen met elkaar als het mannetje en het vrouwtje elkaar écht heel leuk vinden. En dat is eindelijk gebeurt. Moeder en haar drie kleintjes maken het overigens goed. Wist je dat een zwangerschap bij een stokstaartje ongeveer tweeëneenhalve maand duurt? De jongen worden kaal, doof en blind geboren. Na ongeveer tien dagen gaan de oogjes open en gaan ze op ontdekkingstocht. (foto: DierenPark Amersfoort)

Smakelijke Koningsdag in Dierenrijk

Dierenrijk heeft haar bewoners vandaag getrakteerd op een heerlijk Koningsdag maaltje. Het buffet was uiteraard oranje gekleurd, met oranje paprika’s, wortels en sinaasappelen. De picknicktafel van de Europese bruine beren lag er vol mee. De groene leguanen, blauwgele ara’s, grote agaatslakken en de Griekse landschildpadden kregen ook een lekker oranje hapje. (foto & video: Dierenrijk)


Vale gier geboren in Dierenrijk

Nog meer tof nieuws uit Dierenrijk; er is een vale gier kuiken uit het ei gekropen. Na een broedduur van vijftig dagen kwam de kleine eerder deze maand uit het ei. Het jong maakt het goed en zijn ouders zorgen goed voor hem. De ouders zijn al zeer ervaren: het is het zesde kuiken dat zij samen uitbroeden en opvoeden. De kleine gier is het broertje of zusje (dat is nog niet bekend) van Stanislav, de vale gier die begin dit jaar Dierenrijk verliet om uitgezet te worden in een natuurgebied in Bulgarije. Dierenrijk werkt namelijk samen met Green Balkans om de vale gier, lammergier en monniksgier weer terug te brengen in de natuur. Deze drie giersoorten worden namelijk met uitsterven bedreigd, doordat Bulgaarse boeren vergiftigde karkassen neerlegden, bedoeld om wolven en beren te verjagen, maar waar ook de gieren het slachtoffer van werden. (foto: Dierenrijk)

1 mei Apenheul LIVE

Op zaterdag 1 mei wordt de naam van de 50ste gorillababy van Apenheul bekend gemaakt. En wel op een heel unieke manier: met een livestream! Live vanaf het gorilla-eiland zo je huiskamer in. Naast de feestelijke bekendmaking van de naam van de babygorilla, wordt er natuurlijk een voederpresentatie gegeven bij de gorilla’s. Wil je hier digitaal bij zijn? Schrijf je dan voor 30 april en je ontvangt een link naar de livestream. Inschrijven doe je via Apenheul.nl/livestream. (foto: Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.