zaterdag 17 april 2021

Floriadenieuws: deze landen doen mee in 2022

Een wereldtuinbouwtentoonstelling maak je natuurlijk samen met telers en andere betrokkenen uit de hele wereld! Nu het Floriade Expo 2022 terrein in Almere steeds meer vorm krijgt, is het ook tijd om andere landen de ruimte te geven voor een inzending. Bijvoorbeeld met typische planten, bloemen, groente en fruit uit dat land, maar ook met culturele omlijsting van een paviljoen of stuk tuin. De eerste landen hebben zich al aangesloten voor deelname. Welke dat zijn? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Republiek Indonesië eerste deelnemer met Wonderful Archipelago

Op 4 maart jongstleden werd het allereerste officiële deelname formulier getekend en wel met de Republiek Indonesië. Dit werd gedaan door Annemarie Jorritsma (Commissaris-Generaal Floriade Expo 2022), Sven Stimac (Floriade directeur) en Franc Weerwind (burgemeester van Almere) in aanwezigheid van Zijne Excellentie Mr. Mayerfas, ambassadeur van Indonesië in Nederland. Het officiële tekenmoment vond plaats op het kavel waar de Republiek Indonesië gaat bouwen aan hun ‘Wonderful Archipelago’ paviljoen. De organisatie van de Floriade kijkt nu al uit naar de deelname, omdat eerdere inzendingen van Indonesië altijd een actief, zeer rijk cultureel programma tentoonstellen. Het paviljoen van Indonesië neemt je mee naar het traditionele en moderne leven van het land. De grote diversiteit aan natuur en cultuur komt straks in het paviljoen helemaal tot leven met planten, bomen, een speelveld en nog veel meer. (foto: Floriade)


Italië doet mee aan de Floriade Expo 2022

Het tweede land dat zijn deelname heeft bevestigd aan Floriade Expo 2022 is Italië. Dit werd op 26 maart bekend gemaakt. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi di Maio schreef in zijn brief aan het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat hij er zeker van is dat het land de komende maanden op creatieve en innovatieve wijze een inzending voor de Expo zal verzorgen, die past binnen het thema van de Expo ‘Growing Green Cities’. Verder geeft hij aan dat Italië ernaar uitkijkt om via Floriade wereldwijd zichtbaarder te worden in de tuinbouwsector, kennis uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan met zakelijke partners.

Ook Japan bevestigt deelname

Op 13 april maakte Floriade Expo 2022 bekend dat ook Japan zich heeft aangesloten bij de wereldtuinbouwtentoonstelling met een officiële bevestiging. Wat je van Japan straks mag verwachten? Japanse tuinbouw en bloemen natuurlijk. Het Japanse Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij gaf aan dat het land typische tuin- en landbouwtechnieken gaat laten zien waar Japan trots op is. Zo is het land vooral van plan om de Japanse bloemenpracht en cultuur door onder andere ‘ikebana’ naar Floriade te brengen. Ikebana is de Japanse kunst van bloemstukken maken met mooie composities. Japan wil met de zending haar bloemenexport en groene technologieën promoten en haar banden met Nederland verder versterken.



Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 in Almere gaat plaatsvinden van 14 april tot en met 9 oktober 2022. De wereldtuinbouwtentoonstelling bestaat uit presentaties van Nederlandse bodem en natuurlijk internationale partners. Samen gaan zij laten zien hoe we groen en duurzaam leven in steden kunnen gaan integreren onder het mom ‘Growing Green Cities’. Kijk voor meer informatie op Floriade.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.