woensdag 31 maart 2021

Writing Berries Maandoverzicht Maart 2021

Maart roert zijn staart en o wat is het de afgelopen dagen heerlijk lenteweer! Helaas zijn de dagjes uit nog steeds gesloten volgens de coronamaatregelen, maar dat wil niet zeggen dat er niets over de dierentuinen, Keukenhof, musea, pretparken en dergelijke te vertellen is. Integendeel! Afgelopen maand kwamen er 21 artikelen voorbij en vandaag zet ik ze weer even allemaal bij elkaar. Wil je nog een artikel in alle rust nalezen? Klik dan op het tussenkopje. Ik wens je veel leesplezier! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nationale Complimentendag

Van een complimentje krijgen, word je blij. Maar ook van een complimentje geven. Op 1 maart is het altijd Complimentendag. Een dag waarop het geven en krijgen van lieve reacties centraal staat. Waarom een complimentje krijgen zo leuk is (en soms verlegen maakt) dat lees je in dit artikel.

Online cadeautjes van pretparken, dierentuinen & musea

Helaas de meest gezellige uitjes zijn gesloten. En net nu je voor een pasgeboren kindje, je beste vriend of voor je oma een dierentuin-, museum- of pretparkcadeautje kopen. De uitjes zijn dicht, maar dat wil niet zeggen dat de online winkeltjes dicht zijn. Dus shop eens online voor Moederdag, Vaderdag, verjaardagen of een andere gelegenheid een tof cadeautje van je favoriete uitje.

Floriadenieuws: dobberend bos & kabelbaan van de toekomst

Nog een jaar en dan gaat de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo in Almere open. Er wordt hard gewerkt en dat zie je, want het terrein krijgt steeds meer vorm én invulling. Meer over de nieuwste werkzaamheden lees je in dit artikel.

Sprookjesnieuws uit de Efteling

Achter de gesloten deuren van het sprookjesrijk wordt er hard gewerkt om het park er prachtig uit te laten zien, zodra de betovering wordt opgeheven is Efteling klaar om bezoekers weer te verwonderen. Wat er allemaal gaande is? Dat lees je in dit artikel.

Leukste Uitje van Groningen & Friesland 2021

De Leukste Uitjes van Groningen en Friesland zijn aan de beurt. Heel soms komt het voor dat een top drie geen derde winnaar kent, zoals dit jaar bij Groningen. Welke uitjes er dan wel gewonnen hebben? Klik op het tussenkopje en je ontdekt het.

Dier van de Maand Afrikaanse Olifant

Afrikaanse olifanten zijn geweldig. Die machtige oren en lange poten. En dan die schitterende slagtanden! Het zijn zeer mooie dieren. In Nederland bewonder je Afrikaanse olifanten in twee dierentuinen: Safaripark Beekse Bergen en Ouwehands Dierenpark. Meer over dit majestueuze dier lees je deze maand in Dier van de Maand.

Dierentuinnieuws met geboortes, verhuizingen en meer

Het is lente! En dat is vaak de tijd voor geboortes. Bijvoorbeeld in Apenheul en Beekse Bergen. Er vonden deze maand ook verhuizingen plaats en er werd feest gevierd. Je leest het allemaal in deze Dierentuinnieuws.

Daar word ik vrolijk van

Hoe blijf je een beetje blij en positief als je middenin de coronamaatregelen zit? Geïnspireerd door Humeur Management van het televisieprogramma Matthijs gaat door zet ik een aantal dingen op een rij waar ik vrolijk van word. Waar word jij eigenlijk blij van?

Genieten van… 5 jaar WILDLANDS

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen bestaat dit jaar 5 jaar. Een mijlpaal die gevierd moet worden. in deze Genieten van… neem ik je mee naar mijn gevoel bij een dagje in dit dierenpark. Van dat eerste begin af. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Leukste Uitje van Noord-Holland & Zuid-Holland 2021

Noord-Holland en Zuid-Holland hebben heel veel te bieden als het om uitjes gaat. Toch zijn de leden van de ANWB het er al een aantal jaar zeer mee eens dat bij beide provincies een uitje toch wel het allerleukste is. Alle winnaars kom je tegen in dit artikel.

Hond Gezond 5 tips bij vlooien en teken

De lente is in volle gang en ook vlooien en teken hebben het nu opperbest naar hun zin. Ik probeer mijn hond altijd parasietvrij te houden. Met deze vijf tips hoop ik dat het jou ook lukt om teken en vlooien bij je hond uit de buurt te houden.

Keukenhof niet open op 20 maart

Op 10 maart kreeg lentepark Keukenhof het droeve nieuws dat ze op 20 maart niet open mochten gaan… En dat terwijl het park juist allerlei maatregelen heeft genomen, zodat bezoekers geheel coronaproof van een dagje tussen de voorjaarsbloemen kunnen genieten. Lees meer over deze maatregelen in dit artikel.

Stadsbeeld Groep Schapen

Lente is ook lammetjes tijd! Ik ben dol op schapen en daarom word ik altijd blij van dit standbeeld in Utrecht. Je vindt het bij de Veemarkt. Blijkbaar staat het er al een tijdje, maar was het vanaf de weg niet altijd even goed zichtbaar. Hoe dat komt? Klik op het tussenkopje en je komt erachter.

Leukste Uitje van Flevoland & Zeeland 2021

De laatste twee provincies van deze serie zijn Flevoland en Zeeland. Twee provincies die te maken hebben met water en natuur. En dat zie je terug in de beide top drietjes, zoals deze zijn gekozen door de leden van de ANWB. Zijn er verrassende uitjes gekozen? Dat niet echt, maar het levert wel twee mooie lijstjes op.

Goed Doel voor de Afrikaanse olifant

De Afrikaanse olifant is het grootste landdier ter wereld. Met zijn grote imposante oren en slagtanden is het een markante verschijning. Helaas zijn die slagtanden ook een van de redenen waarom de Afrikaanse olifant bedreigd wordt in het wild. Gelukkig zijn er heel veel mensen en goede doelen die zich inzetten voor de Afrikaanse olifant.

Beleef de lente: Keukenhof virtueel geopend

Met de lente in volle gang staat Keukenhof al prachtig in bloei. En dat wil het park net als vorig jaar met haar bezoekers delen. Dit doen ze digitaal, door middel van prachtige video’s. In dit artikel lees je meer over hoe en waar je Keukenhof volgt.

Schrijfcoachtip: Wanneer speelt je verhaal

De tijd waarin je verhaal zich afspeelt is net zo belangrijk als de grammaticale tijdsoort waar je in schrijft. Voor beide heb ik een aantal tips genoteerd. En natuurlijk een opfrissertje als het gaat om welke grammaticale tijden er eigenlijk zijn.

Dierentuinnieuws: adopter een mier, WILDLANDS is jarig en meer

Heb jij ook altijd al de adoptieouder van een mier willen zijn? Adopteer er dan eentje bij DierenPark Amersfoort! Maar er zijn ook geboortes en nieuwe bewoners, een zeehond die hulp kreeg en zijn de Future for Nature Awards uitgereikt. En er zijn meer details van het verjaardagsfeestje van WILDLANDS.

Leukste Uitje van Nederland 2021

De laatste in de serie Leukste Uitje van Nederland 2021 is een overzicht met daarin nog een keer alle artikelen bij elkaar. Dat zijn dus bij elkaar 38 toffe uitjes verdeeld over heel Nederland om hopelijk zo snel mogelijk weer van te genieten.

Ga naar buiten, waar de vogeltjes fluiten

Prachtig weer nodigt uit tot wandelen in de buitenlucht. Afgelopen maandag besloot ik daarom om even te gaan genieten van het lenteweer. En dat inspireerde mij weer om een stukje te schrijven – met foto’s natuurlijk – waarom het goed is om lekker naar buiten te gaan.

Museumnieuws met 10 bijzondere berichten

Tot slot een artikel met 10 nieuwtjes uit verschillende musea in Nederland. Want de museumdeuren zijn dan wel gesloten, achter die deuren gaat het werk gewoon door. Met mooie tentoonstellingen in de planning en andere leuke berichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.