woensdag 3 maart 2021

Floriadenieuws: dobberend bos & kabelbaan van de toekomst

De Floriade Expo 2022 krijgt steeds meer vorm. In de aanloop naar deze wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere worden er steeds meer bijzondere projecten gerealiseerd. Vandaag vertel ik je graag meer over twee van deze bijzondere projecten, namelijk het dobberend bos en de nieuwe kabelbaan. Beiden laten je heel anders tegen natuur aankijken. Precies waar de Floriade mede voor is bedoeld. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dobberend Bos

Het lijkt wel iets uit een Fantasy verhaal of sprookje; een dobberend bos. Maar bij de Floriade Expo 2022 wordt dit toch echt werkelijkheid. Het Dobberend Bos is een werk van Mothership en is een geschenk in bruikleen van de stad Rotterdam aan de Floriade. Het ligt nu in het Weerwater in Almere. Het bos bestaat uit 20 kleurrijke gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee. Iedere boei biedt een groeiplek voor een Hollandse iep. Samen vormen de 20 boeien en hun iepen voor een drijvend spektakelstuk. Het is zowel kunst als een echt bos op het water. Het kunstwerk is mooi en bijzonder om naar te kijken, maar vraagt tegelijkertijd aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen. (foto: PR Floriade Expo 2022)

Kabelbaan Floriade: maak een ritje naar de toekomst

Vanaf de grond zal de Floriade Expo 2022 al een waar spektakel worden. Maar denk je eens in hoe dat er dan van bovenaf uit zal zien! Al die bijzondere kavels, het arboretum, het Dobberende Bos en alle planten, bloemen en bomen kun je straks tijdens een bezoek dankzij een 850 meter lange kabelbaan aanschouwen. Je gaat 35 meter de lucht in en tijdens een ritje van ruim vijf minuten reis je van het zuidelijke naar het noordelijke deel van het Floriade-park. De kabelbaan is er niet alleen om de Floriade te bewonderen. Het is ook een manier om te laten zien dat je in een stedelijke omgeving gemakkelijk van A naar B zou kunnen reizen in een klimaatvriendelijke kabelbaan. Maar daar zal je tijdens je bezoek aan Floriade vast meer over te weten komen. De kabelbaan is in samenwerking met Arcadis, Doppelmayr/Garaventa Group, Gemeente Almere en andere externe partners tot stand gekomen. (foto: Doppelmayr)

Blijf op de hoogte

Floriade Expo 2022 wordt gehouden van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. Het thema van de expo is Growing Green Cities. Wil je meer weten over de ontwikkeling en opbouw van de Floriade Expo 2022? Bezoek dan Floriade.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.