vrijdag 5 maart 2021

Leukste Uitje van Groningen & Friesland 2021

Deze week in Leukste Uitje van… neem ik jullie mee naar het noorden van Nederland. Groningen en Friesland zijn twee prachtige provincies vol natuur en water. Er is volop ruimte om te spelen en ze kennen beide een rijke geschiedenis. Geen wonder dat de gekozen Leukste Uitjes deze thema’s weerspiegelen. De top 3 lijstjes kennen enkele verrassingen en verschuivingen. Welke dat zijn? Dat lees je hier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Groningen

Goud Thermen Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
Zilver Familiepark Nienoord in Nienoord


foto’s van links naar rechts: Thermen Bad Nieuweschans en Familiepark Nienoord

Het is altijd vreemd om te zien dat er maar twee prijzen worden uitgereikt bij een provincie, terwijl er toch meer genomineerden waren om in de prijzen te vallen. Dit heeft te maken met het stemproces en het aantal stemmen dat een uitje minimaal moet krijgen om überhaupt kans te maken op een award, aldus de ANWB. Voor Groningen geldt dat Thermen Bad Nieuweschans wederom is verkozen tot het allerleukste uitje van Groningen. Het is dan ook heerlijk ontspannen in dit wellnesscentrum met thermale baden. Vorig jaar nog op drie, maar nu met zilver in handen is Familiepark Nienoord. Kinderen spelen hier naar hartenlust. Op warme dagen is de waterspeeltuin open.

Leukste Uitje van Friesland

Goud AquaZoo Leeuwarden in Leeuwarden
Zilver Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Brons Fries Museum in Leeuwarden


foto’s van links naar rechts: AquaZoo Leeuwarden (door Berry de Nijs/Writing Berries), Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe en Fries Museum

Vorig jaar nog op de bronzen plek, dit jaar beloond met de gouden award: AquaZoo Leeuwarden. Een heerlijke dierentuin in Leeuwarden waar je vooral veel leert over dieren die in en om het water leven. Zo kom je er ijsberen, zeeberen, reuzenotters en pinguïns tegen. De verschillende doorloopverblijven en opzet van de dierentuin brengen je heel dicht bij de dieren. Op nummer twee de nummer één van vorig jaar: Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe. Dit kleurrijke attractiepark biedt kinderen de ruimte om heerlijk te spelen en te genieten van verschillende attracties. De verkeerstuin is een toffe manier om spelenderwijs verkeersregels te leren. Op nummer drie vinden we dit jaar het Fries Museum. Deze nieuwkomer in het hart van Leeuwarden vertelt het verhaal over Friesland. Zo is er een zaal gewijd aan de Elfstedentocht. Geniet je er van Friese kunstenaars, schilderijen en objecten en worden er geregeld mooie tentoonstellingen georganiseerd.

Leukste Uitje verkiezing ANWB

Ieder jaar worden door de leden van de ANWB de Leukste Uitjes van Nederland gekozen. Zowel landelijk als per provincie. Meer weten? Kijk dan op ANWB.nl/landvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.