woensdag 17 maart 2021

Keukenhof niet open op 20 maart

De lente ontwaakt… maar dé etalage van de lente en de kwekers van voorjaarsbloemen mag voorlopig nog niet open. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om van een dagje Keukenhof een coronaproof dagje uit te maken, maar op 10 maart is medegedeeld dat het park op 20 maart – de geplande openingsdatum – niet mag openen. Een domper, want Keukenhof is ervan overtuigd dat het wel mogelijk is om veilig open te gaan. Helaas zal ook Keukenhof en haar lentepracht nog even moeten wachten. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Keukenhof als wandelpark

Een van de genomen maatregelen van Keukenhof is dat het park alleen open zou gaan als wandelpark. Dat houdt in dat de bezoekers volop van het park kunnen genieten in de buitenlucht. Alle gebouwen en paviljoens blijven hierbij gesloten – met wellicht mogelijkheid tot afhaalhoreca. Verder zou het park een beperkt aantal bezoekers binnenlaten die de tickets vooraf online met een tijdslot hebben aangeschaft. Om binnen te komen zijn er mechanische toegangspoorten geplaatst. Zo zouden bezoekers zonder fysiek contact naar binnen kunnen. Het park is 32 hectare groot (50 voetbalvelden) en heeft 15 kilometer aan wandelpaden. Daarmee kan Keukenhof zorgen voor een leuke dag uit, in de buitenlucht en in een veilige en gecontroleerde omgeving.


Domper voor Keukenhof

Directeur Bart Siemerink vindt het zeer jammer: ‘Dat we dit jaar weer niet open mogen, is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is. Binnen alle coronaregels is het volstrekt veilig om in Keukenhof een wandeling te maken. Afgelopen jaar werden we overvallen door corona en kon het park niet open. Dit jaar zijn we helemaal voorbereid op corona en is het onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof.’


Bezoek van Staatssecretaris Mona Keijzer

Gisteren – dinsdag 16 maart – bezocht Staatssecretaris EZK Mona Keijzer Keukenhof. ‘Keukenhof is uniek en ligt er prachtig bij! Ik begrijp de teleurstelling dat het park nog niet open kan, maar ik ben blij met het gesprek wat ik vandaag heb gevoerd en wat ik heb gezien. Dit neem ik weer mee in de gesprekken die we continu voeren binnen het kabinet om te kijken wat er wel kan, wanneer het epidemiologisch beeld dat weer toelaat,’ aldus Mona Keijzer. De Staatssecretaris werd ontvangen door Bart Siemerink en Jaap Bond, het boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Jaap zei over de ontmoeting: ‘Keukenhof is de etalage van 700 bloembollen- en bloemenbedrijven. Voor hen is het belangrijk om hun mooiste producten te kunnen tonen aan een breed publiek. Afgelopen jaar is er geen enkele beurs of show doorgegaan en dat is niet goed voor de afzet.’ De beide heren overhandigden de Staatssecretaris het plan om het park coronaproof toch te kunnen openen.


van links naar rechts: Bart Siemerink, Mona Keijzer en Jaap Bond – foto Keukenhof

Genieten van de lentepracht

Keukenhof heeft een jaar lang hard gewerkt om zich op de opening voor te bereiden. Natuurlijk hoopt het park dit jaar toch nog zijn bloemenpracht te laten zien. Kijk voor meer informatie en de maatregelen die het park getroffen heeft op Keukenhof.nl. Om vast te genieten van het prachtige park kijk je op het YouTube kanaal van Keukenhof. Hier vind je allerlei leuke reportages en sfeerbeelden van vorig jaar.


Gelukkig hebben we de foto’s nog…

…en daar wil ik er nog een paar van met jullie delen. Want Keukenhof is een prachtige plek vol kleuren. Hopelijk kunnen we al dit moois – en meer – binnenkort weer in het park zelf beleven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.