donderdag 4 maart 2021

Sprookjesnieuws uit de Efteling

Er was eens in Noord-Brabant een fantastisch Sprookjespark. Door de komst van een enge vloek zitten de poorten van het bijzondere park potdicht. Niemand kan ze openmaken totdat de vloek verdwenen is… Maar gelukkig heeft Efteling genoeg andere verhalen te vertellen. Want zelfs als het park gesloten is, is er nieuws. Zoals een nieuw en heel bijzonder sprookjesboek geschreven door Marc de Hond, nieuwe leskaarten voor school en is men gestart met de bouw van Nest! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nieuw sprookje ‘De redders van Ruigrijk’

Een bijzonder sprookje, dat is De redders van Ruigrijk zeker. Het is bijzonder om meerdere redenen. Ten eerste is het een nieuw, origineel sprookje. Daarnaast is het geschreven door de inmiddels overleden Marc de Hond. En tot slot omdat de hoofdpersonen een beetje anders zijn. Zo kan Rutger niet lopen en zit hij in een rolstoel en Ella is slechtziend. Maar samen beleven ze volop avonturen in Ruigrijk. Het boek zelf wordt op verschillende manieren uitgegeven. Het verschijnt als prentenboek, tactiel prentenboek met reliëf afbeeldingen en tekst, voorleesboek en als een animatie video. Dat is toch schitterend? Het sprookje ontstond toen Marc de Hond en Efteling intensief in gesprek gingen over (fysieke) toegankelijkheid in het sprookjespretpark. Marc droomde van een inclusief sprookje waar iedereen van kan genieten. En zo werd het nieuwe sprookje een feit. ‘Ik vind het fantastisch dat dit sprookje wordt uitgebracht. Marc heeft altijd met plezier samengewerkt met de Efteling en dit is een ontzettend mooie bekroning op die samenwerking. Vlak voor zijn overlijden heeft hij duidelijk laten weten dat dit een van zijn laatste wensen was. Ik ben erg trots en dankbaar dat de Efteling op deze manier zijn naam vereeuwigt. Ik kan niet wachten om het eerste exemplaar te zien,’ vertelt Marcs weduwe Remona de Hond-Fransen. (foto: Efteling)

Bouw van Nest! gestart

Eind januari is er gestart met de bouw van Speelbos Nest! Dit speelparadijs voor álle jonge bezoekers biedt straks volop speelruimte in Ruigrijk. Het speelbos wordt een manier waarop de kleinste durfals alvast kennis kunnen maken met de achtbanen van Efteling. Daarom komen er elementen van die achtbanen terug in het decor van het speelbos. De toren met glijbanen komt er daarom uit te zien als een draak! De toren wordt 6,5 meter hoog en weegt 2.500 kilo. Er komen twee glijbanen in, één daarvan is voor rolstoelgebruikers. De drakentoren is het eerste element van Speelbos Nest! wat nu gebouwd wordt. Tijdens de ontwikkeling van Speelbos Nest! heeft de Efteling advies ingewonnen bij Stichting het Gehandicapte Kind. Zij zijn deskundig in toegankelijkheid voor kinderen met een beperking en weten precies wat er nodig is om een speeltuin geschikt te maken voor álle kinderen. Daarom wordt Nest! voor de opening getest door hun Speeltuinbende; een groep van kinderen met en zonder beperking. (foto: Efteling)

Toffe leskaarten

Efteling helpt graag een handje mee als het gaat om het leren begrijpen van wiskunde, maar ook voor het samen maken van muziek of knutselwerkjes. Daarom hebben zij leskaarten voor hun bezoekers op de website geplaatst. Bijvoorbeeld over natuurkrachten en waarom je dus zo hard kan gaan in een achtbaan. Of rijmen met Fakir, muziek maken met Max & Moritz en over de VOC dankzij de geschiedeniskaart van De Vliegende Hollander. De vrolijke leskaarten zijn ook thuis te gebruiken natuurlijk. Iedere kaart past bij een attractie in de Efteling en ze zijn allemaal anders. In een paar korte stappen legt de kaart uit wat de les in houdt en via de website Efteling.com/scholen vind je extra informatie om de les te kunnen geven. Daarnaast zijn deze leskaarten ideaal om nog meer te genieten van een schoolreisje of dagje Efteling! (foto: Efteling)

Efteling is het sprookjespretpark van Nederland. Hier genieten jong en oud van een rijk scala aan verschillende attracties. Wil je meer weten over Efteling? Kijk dan op Efteling.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.