vrijdag 19 maart 2021

Leukste Uitje van Flevoland & Zeeland 2021

De laatste alweer in de serie Leukste Uitje van… Volgende week volgt er nog een recap van alle artikelen binnen deze rubriek, zodat je alles nog even op je gemak kan nalezen. Maar voordat zo ver is, gaan we eerst de zes Leukste Uitjes van Flevoland en Zeeland bekijken. De top 3 van beide provincies zijn niet heel erg verrassend. Wel is het fijn dat (ten opzichte van vorig jaar) er drie awards zijn uitgereikt in Flevoland. De volgorde van de winnaars in Zeeland is ten opzichte van 2020 wel veranderd. Wie de winnaars dan zijn? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Flevoland

Goud De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest
Zilver Dierenpark Almere Jungle in Almere
Brons Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad


foto’s van links naar rechts: De Orchideeën Hoeve, Almere Jungle (beide door Berry de Nijs/Writing Berries) en Aviodrome

De winnaar van Flevoland is bijna geen verrassing meer: De Orchideeën Hoeve staat al een aantal jaren rotsvast op de eerste plaats. Deze jungletuin biedt een prachtig uitje tussen de kleurrijke orchideeën en vele andere bloemen. Door de uitbreidingen met dieren geniet jong en oud van dit uitje. Al een paar jaartjes op nummer twee vinden we nog een jungletuin: Almere Jungle. Een bijzondere dierentuin en botanische tuin waar ook veel opvangdieren leven. Voer de schildpadjes, wandel tussen de kippen en verwonder je over alle exotische planten. Op nummer drie vliegt Aviodrome binnen. Dit museum en belevingscentrum vertelt alles over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart. Neem een kijkje in verschillende vliegtuigen of doe een simulatorvlucht. Het is echt een uitje voor jong en oud.

Leukste Uitje van Zeeland

Goud Speelboerderij ’t Klok’Uus in Arendskerke
Zilver Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme
Brons Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen


foto’s van links naar rechts: Speelboerderij ’t Klok’Uus, Berkenhof Tropical Zoo en Zeeuws Maritiem MuZEEum

De Leukste Uitjes van Zeeland zijn allemaal van plek veranderd. Vorig jaar op twee en nu eindelijk met goud in handen: Speelboerderij ’t Klok’Uus. Deze speelboerderij biedt speelplezier voor kinderen, zowel buiten als binnen. Voor kinderen, tieners en volwassenen is er qua sportieve spelletjes veel te beleven: van boerengolf tot lasergamen. Het is allemaal mogelijk. Van drie naar twee gestegen dit jaar is Berkenhof Tropical Zoo. Deze dierentuin combineert verwondering voor het dierenrijk met heel veel speelplezier. Er wonen allemaal kleine dieren, van dwergmangoesten tot een krulhaar vogelspin! De nummer één van vorig jaar, Zeeuws Maritiem MuZEEum, is dit jaar de hekkensluiter van Zeeland. Het museum vertelt verhalen over de scheepvaart van Zeeland van vroeger en nu. Natuurlijk staat het verhaal van Michiel de Ruyter in het museum centraal.

Leukste Uitje verkiezing ANWB

Ieder jaar worden door de leden van de ANWB de Leukste Uitjes van Nederland gekozen. Zowel landelijk als per provincie. Meer weten? Kijk dan op ANWB.nl/landvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.