vrijdag 12 maart 2021

Leukste Uitje van Noord-Holland & Zuid-Holland 2021

We zijn aangekomen in de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland voor het Leukste Uitje van… Ben je alvast op zoek naar een uitje voor het hele gezin, zodra de lockdown weer voorbij is? Dan heb ik vandaag zes leuke suggesties voor je, zoals gekozen door de leden van de ANWB. Vooral de nummer 1 van beide provincies: deze staan al een tijdje bovenaan. Benieuwd om welke uitjes het gaat? Lees dan snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Holland

Goud Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna
Zilver Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Brons Speelpark Oud Valkeveen in Naarden


foto’s van links naar rechts: Landgoed Hoenderdaell, Zuiderzeemuseum (beide door Berry de Nijs/Writing Berries) en Speelpark Oud Valkeveen

Voor het zesde jaar op rij vinden we op nummer één Landgoed Hoenderdaell. Dit bijzondere dierenpark huisvest allerlei verschillende dieren, waaronder beren, wolven en papegaaien. In het hart van het park ligt een opvangcentrum voor grote katten, genaamd Stichting Leeuw. Het doel? Deze opvangleeuwen en -tijgers weer een thuis geven in een natuurreservaat. Op het landgoed wordt momenteel gewerkt aan het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Op nummer twee een van de leukste openluchtmusea: Zuiderzeemuseum. Stap op een bootje en maak een vaartocht terug in de tijd. Ontdek in het dorp hoe men vroeger leefde aan de Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Het museum bestaat uit twee delen: het dorp en een loods. In deze loods bewonder je oude schepen. Net als vorig jaar staat Speelpark Oud Valkeveen op nummer drie. Het park bestaat meer dan 95 jaar en stevent af op een eeuw speelplezier. Het geheim? Kinderen kunnen volop spelen in dit overzichtelijke park, terwijl ouders gewoon op een picknickkleedje of het terras genieten. Een mooie top drie weer voor Noord-Holland.

Leukste Uitje van Zuid-Holland

Goud Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers
Zilver Mariniersmuseum in Rotterdam
Brons Archeon in Alphen aan den Rijn


foto’s van links naar rechts: Avonturenboerderij Molenwaard, Mariniersmuseum en Archeon

Voor het derde jaar op rij gaat Avonturenboerderij Molenwaard er weer met de winst vandoor in Zuid-Holland. Dit speelparadijs met agrarisch thema biedt volop ruimte om te leren en te spelen. Melk een koe, geniet van een voorstelling van Fien & Teun, verdwaal in het wilgendoolhof en knuffel de dieren. Het Mariniersmuseum in Rotterdam staat ook vaker in de top drie. Dit museum vertelt het verhaal van de Mariniers. Het is een educatief, maar ook interactief museum. Want je wordt tijdens een bezoek ook uitgedaagd om eens een stormbaan te bedwingen. Tot slot de nummer drie: Archeon. In 2016 stonden zij voor het laatst in de top drie en nu dan weer. Dit openluchtmuseum neemt je mee terug naar de tijd van de ridders en de Middeleeuwen. De bewoners van het museum vertellen je graag meer over hoe zij leven, wat zij doen qua werk en natuurlijk wat ze eten. En dat kan je ook lekker komen proeven natuurlijk.

Leukste Uitje verkiezing ANWB

Ieder jaar worden door de leden van de ANWB de Leukste Uitjes van Nederland gekozen. Zowel landelijk als per provincie. Meer weten? Kijk dan op ANWB.nl/landvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.