donderdag 18 februari 2021

Stadsbeeld Burgers’ Family

Bezoekers van Burgers’ Zoo kennen deze beelden maar al te goed. Het is net of ze op je zitten te wachten als je met de auto, bus of fiets aankomt. Ze kijken vanaf de trappen over de parkeerplaats en zijn zeer geliefd voor het nemen van selfies. Het was daarom voor mij ook even zoeken naar foto’s van alleen de beelden zelf. De beelden staan buiten de poort van het dierenpark, zodat iedereen die er toevallig langskomt, ze ook even kan bewonderen. Ik heb het over de bijzondere beeldengroep Burgers’ Family. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Burgers’ Family

gemaakt door: Albert Dedden en Paul Keizer (KUNSTwerkt)
gemaakt van: brons
bestaat uit: gorilla, giraffe, neushoorn en een lamp
te vinden op: het voorterrein van Burgers’ Zoo
zitten en liggen daar sinds: 2013



Familie van Burgers’ Zoo

Een bijzonder kunstwerk, dat moest het worden. Via KUNSTwerkt kwamen directeur Alex van Hooff en bioloog Tom de Jongh in contact met Albert Dedden en Paul Keizer. Levensecht, dat moest het worden. Hiervoor hebben Albert en Paul veel foto’s in het park gemaakt en de dieren nauwkeurig bestudeerd. Hierdoor ontstonden er drie prachtige sculpturen van brons die perfect de familie van Burgers’ Zoo uitstraalt. De schemerlamp die tussen de giraffe en gorilla in staat, versterkt de huiselijke sfeer. Burgers’ Zoo is een familiedierentuin, voor families – groot en klein. Deze beeldengroep beeldt dit perfect uit. Het kunstwerk reikt een hoogte van 6 meter. Je kan het sowieso niet missen; de familie zit en ligt voor de hoofdingang.


Jubileumcadeau

Burgers’ Family is op 10 maart 2013 onthuld door Professor mr. Pieter van Vollenhoven. De onthulling luidde het 100 jarig bestaan en dus het jubileumjaar van de Arnhemse dierentuin in. De bronzen beeldengroep van natuurgetrouwe dieren is geschonken door bezoekers en leveranciers van Burgers’ Zoo. Een mooi cadeau waar velen al jaren plezier van hebben. En ja, als ik in het park ben, dan probeer ik ook altijd wel een fotootje te maken (of laten maken) bij een van deze prachtige beelden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.