vrijdag 19 februari 2021

Leukste Uitje van Noord-Brabant & Limburg 2021

Het is de derde week van het Leukste Uitje van en deze keer gaan we naar het zuiden van het land, want vandaag staan de provincies Noord-Brabant en Limburg in de spotlight. De top 3 van Limburg kent een nieuwe binnenkomer, de top 3 van Noord-Brabant heeft twee nieuwe winnaars en een oude bekende. In ieder geval waren de leden van de ANWB over deze zes uitjes verdeeld over Limburg en Noord-Brabant het meest te spreken! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Noord-Brabant

Goud ZooParc Overloon in Overloon
Zilver Museum Klok & Peel in Asten
Brons Dierenrijk in Mierlo


foto’s van links naar rechts: ZooParc Overloon (Berry de Nijs/Writing Berries), Museum Klok & Peel en Dierenrijk (Berry de Nijs/Writing Berries)

Niet een compleet nieuwe top 3, want net als vorig jaar staat Museum Klok & Peel rotsvast op de tweede plek. Het is een bijzonder museum waar de geschiedenis van de Peel en over diverse klokken en bellen tot leven komt. Het museum scheidt twee dierenparken, met op nummer 1 ZooParc Overloon en op 3 Dierenrijk. De twee zusterparken bieden beide een prachtig dagje uit tussen de dieren aan. Soms zelfs letterlijk. Zo heeft ZooParc Overloon verschillende doorloopverblijven, waarbij je heel dichtbij de dieren komt. Dierenrijk heeft deze ook, maar is vooral zeer toegankelijk dankzij het gebruik van veel glas.

Leukste Uitje van Limburg

Goud Kasteeltuinen Arcen in Arcen
Zilver Kasteelpark Born in Born
Brons Mind Mystery in Horst


foto’s van links naar rechts: Kasteeltuinen Arcen, Kasteelpark Born en Mind Mystery

De nummers 1 en 2 van Limburg zijn exact hetzelfde als vorig jaar. De prachtige Kasteeltuinen Arcen ging er weer met de eerste prijs vandoor. De thematuinen rondom het kasteel bieden immers veel vertier voor gezinnen en voor een romantische picknick natuurlijk. Het hele gezin geniet met volle teugen van het dierenpark Kasteelpark Born. Het bijzondere parkje ligt in een echt kasteel, wat een bezoek aan dit park extra bijzonder maakt. Bovendien organiseert het kasteelpark vaak bijzondere activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Nieuw op nummer 3 vinden we Mind Mystery in Horst. Een attractie in een huis dat op zijn kop staat en je brein totaal in de war brengt. Optische illusies en een verhaal om van te smullen… durf jij het aan?

Leukste Uitje verkiezing ANWB

Ieder jaar worden door de leden van de ANWB de Leukste Uitjes van Nederland gekozen. Zowel landelijk als per provincie. Meer weten? Kijk dan op ANWB.nl/landvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.