vrijdag 5 februari 2021

Efteling, Diergaarde Blijdorp & WILDLANDS winnaars ANWB Leukste Uitje verkiezing

Geen feestelijke bijeenkomst met alle winnaars, maar een online event waarbij de winnaars bekend werden gemaakt van de elfde editie van het Leukste Uitje van Nederland. Corona heeft van een dagje uit vorig jaar een enerverende ervaring gemaakt. Dat weerhield de bezoekers en leden van de ANWB niet om massaal op hun lievelingsuitjes te stemmen; ruim 80.000 stemmen zijn er uitgebracht. En de winnaars zijn… een heel mooi lijstje met grote dagjes uit waar ik zelf ook graag naar toe ga. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Efteling Leukste Uitje van Nederland

Als winnaar uit de stembus gerold: sprookjespretpark Efteling. Het is niet de eerste keer dat Efteling in Kaatsheuvel er met de eerste prijs vandoor gaat en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn. Volgens de jury won Efteling vooral op sfeer, beleving en aanbod. Efteling viert volgend jaar haar 70ste verjaardag. Wat ooit begon als een wandelpark met een theehuis, groeide in de jaren al snel uit tot het Sprookjesbos en attractiepark wat wij nu kennen. Voor jong en oud, thrillseekers en liefhebbers van vrolijke ritjes is er altijd een attractie te vinden. Gefeliciteerd Efteling met deze prachtige prijs.
Efteling.com

Diergaarde Blijdorp Leukste Dierentuin

Ze hebben al een tijdje geen award gewonnen, maar de Rotterdamse dierentuin heeft de top 3 weer bereikt. Sterker nog, met deze tweede plek mag het park zich toch wel de Leukste Dierentuin van Nederland noemen. Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland en werd geopend in 1855. Het is een waar begrip voor Rotterdammers – en voor veel dierentuinliefhebbers. In Blijdorp geniet je van dieren uit alle windstreken, van ijsberen tot pinguïns en van Aziatische olifanten tot giraffen. Het is een feestje aan diversiteit. Gefeliciteerd Diergaarde Blijdorp met deze mooie award!
DiergaardeBlijdorp.nl

WILDLANDS voor het eerst een award

Voor het eerst in de top 3: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De jongste dierentuin van Nederland viert dit jaar haar 5 jarig jubileum en is trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Sinds de opening timmert het park hard aan de weg om iedere bezoeker een mooie, leerzame dag tussen de dieren te bezorgen. Het park is in drie delen opgedeeld en ieder deel heeft zijn eigen bewoners en sfeer. Hierdoor is het net of je in één dag drie dierenparken bezoekt! De grote verblijven geven het park een extra natuurlijke uitstraling. Gefeliciteerd WILDLANDS met de derde plek!
WILDLANDS.nl

Nog meer winnaars

De komende weken ga ik de winnaars per provincie in het zonnetje zetten. Iets wat ze allemaal in deze tijd hard kunnen gebruiken, nietwaar. De komende vrijdagen komen de winnaars twee aan twee voorbij. En wil je ondertussen meer weten over de verkiezing, de genomineerde uitjes en op zoek naar kortingen voor wanneer we weer heerlijk kunnen gaan genieten van al deze uitjes? Dan kijk je op ANWB.nl/LandvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.