zondag 28 februari 2021

Writing Berries Maandoverzicht Februari 2021

Februari wat was je fantastisch met je sneeuw en ijs. Er werd volop van het Hollandse Winterweer genoten. Het duurde een week en toen leek het wel lente. Dat lentegevoel geeft hoop. Hoop dat het coronagedoe snel ten einde zal komen. Zodat de wereld weer open kan en we volop van de lentekleuren kunnen gaan genieten. Februari had echter wel veel nieuws te brengen vanuit de dagjes uit. Ik had zelfs een persbijeenkomst! Online uiteraard, maar zeker heel bijzonder. De laatste dag van deze toch al korte maand is ten einde. Tijd dus voor het Writing Berries Maandoverzicht met alle artikelen van februari! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dagje uit blogger & de lockdown

Wat doet een dagje uit blogger als ze er niet op uit kan tijdens de lockdown behalve reikhalzend uitkijken naar het einde van de lockdown? Schrijven natuurlijk, want ik doe meer dan alleen dagjes uit bezoeken. Maar ook haken, fotograferen, lekker fietsen (is er toch ook op uit nietwaar) en nog meer.

Dierentuinnieuws met bijzondere geboortes, bewoners en een triest nieuwtje

De eerste Dierentuinnieuws van deze maand zit al weer lekker vol met mooie nieuwtjes uit de verschillende dierenparken van Nederland. Uiteraard met geboortenieuws, maar ook met een triest nieuwtje uit Ecomare over een bijzondere bewoner in de opvang…

Lockdown verlengd tot 2 maart, dagjes uit blijven gesloten

De dagjes uit hebben het zwaar nu de lockdown voortduurt. In deze corona update lees je meer over de lockdown, wat dit betekent voor de dagjes uit en natuurlijk wat jij kan doen om de dagjes uit een beetje te helpen in deze zware periode.

5 februari 2021 Warme Truiendag

Ieder jaar wordt er in Nederland Warme Truiendag georganiseerd. Deze dag trekken we een extra warme trui aan en zetten we de verwarming een paar graadjes lager. Deze actie wordt georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Warme Truiendag is al voorbij natuurlijk, maar je kan natuurlijk nog wel even nalezen wat het allemaal in houdt.

Efteling, Diergaarde Blijdorp & WILDLANDS winnaars ANWB Leukste Uitje verkiezing

Ja! De winnaars van de verkiezing Leukste Uitje van Nederland van de ANWB zijn bekend. In deze gekke tijden een extra opsteker voor alle dagjes uit natuurlijk. Er werd weer massaal op de lievelingsuitjes van Nederland gestemd. Meer over de verkiezing én de winnaars natuurlijk lees je in dit artikel.

Dier van de Maand Reuzenpanda

Er is maar één dierentuin in Nederland (maar verscheidene in Europa) waar je deze prachtige, koddige, mooie beren kan bewonderen en dat is in Ouwehands Dierenpark. Reuzenpanda’s zijn prachtig om te zien, de manier waarop ze bewegen en eten! Deze bijzondere beren staan deze maand centraal als Dier van de Maand.

Dierentuinnieuws sneeuwpret, knutselen en geboortenieuws

Winter in de dierentuin! Dat is hartstikke leuk voor de dieren. Dat witte laagje in het verblijf geeft ze iets heel nieuws om te ontdekken én te onderzoeken. En dat levert dan weer prachtige foto’s en filmpjes op. Dit en meer bijzonder dieren(tuin)nieuws lees je in deze Dierentuinnieuws.

Groene initiatieven

Vliegen op biokerosine? Ja, dat is mogelijk. En het is niet het enige groene initiatief dat de laatste tijd mijn persberichtenbox heeft bereikt. Zoals statiegeld op blikjes en plastic flesjes, maar ook andere duurzame brandstof in de transportbranche. Goede ontwikkelingen die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet.

Genieten van… de sneeuw

Wat was het schitterend buiten met die prachtige witte deken op de wereld! Ik hou van sneeuw en dit was genieten met volle teugen. In deze Genieten van… deel ik een aantal foto’s die ik tijdens de sneeuwrijke dagen van februari in mijn buurt heb gemaakt. Geniet je nog even mee?

Leukste Uitje van Drenthe & Overijssel 2021

De eerste twee provincies in Leukste Uitje van zijn Drenthe en Overijssel. Alleen in de top 3 van Overijssel is een nieuwkomer gesignaleerd, voor de rest zijn er wat uitjes van plek geruild. De keuze van de leden van de ANWB richt zich in deze provincies vooral op lekker buiten spelen. En de uitjes die hierbij horen? Klik snel op het tussenkopje en je ontdekt het.

Hond Gezond 5 tips voor gebitsverzorging

Moet je het gebit van je hond nu wel of niet poetsen? Het antwoord luidt: het is goed om de tanden van je hond te poetsen. Net als bij mensen kunnen honden namelijk allerlei gezondheidsproblemen ontwikkelen wanneer het gebit niet optimaal gereinigd wordt. Dat kan wel eens lastig zijn, maar met deze vijf tips lukt het vast.

Online Theatertour voor ouderen, horeca en theaterbranche

De groeiende eenzaamheid onder ouderen in coronatijd is een terugkerend thema tegenwoordig. Om de eenzaamheid tegen te gaan, organiseert ‘Social Impact Theatertour’ online theaterprogramma’s, die zowel goed zijn voor ouderen als voor horeca en natuurlijk de theaterbranche. Hoe het allemaal in elkaar steekt? Dat lees je in dit artikel.

Nieuws van de Utrechtse Heuvelrug

In het programma Typisch van Omroep Max stond niet zo lang geleden de Utrechtse Heuvelrug centraal. Het schitterende natuurgebied strekt zich uit door de provincie Utrecht en biedt een thuis voor menig bosbewoner. In Nieuws van de Utrechtse Heuvelrug neem ik je mee naar het reilen en zeilen van het natuurgebied.

Stadsbeeld Burgers’ Family

Wanneer je Burgers’ Zoo de afgelopen jaren heb bezocht, dan heb je deze bronzen reuzen vast wel gezien op het voorplein. Burgers’ Family staat buiten de poorten van de Arnhemse dierentuin en verwelkomt bezoekers groot en klein met een bijzondere aantrekkingskracht. Omdat de dierentuinen zijn gesloten en deze beelden in de openbare ruimte staan, staan ze deze maand centraal in Stadsbeeld.

Leukste Uitje van Noord-Brabant & Limburg 2021

De volgende twee provincies die aan de beurt zijn in het Leukste Uitje van Nederland zijn de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg. Hier zien we wat nieuwe uitjes in de beide top 3 lijstjes voorbij komen. Welke? Lees snel verder!

Dierentuinnieuws afscheid van een beer, geboortenieuws en meer

In de dierentuinen is zoveel aan de gang, dat er op zaterdag gewoon een extra Dierentuinnieuws nodig was deze maand. Met heel veel mooie berichten, zoals geboortenieuws en nieuwe bewoners. Er is meer nieuws over de maanvis die bij Ecomare werd opgevangen en nog veel meer.

Goed Doel Stichting Chocolate Lovers

Chocolade is iets waar je blij van wordt. Stichting Chocolate Lovers maakt je niet alleen gelukkig met overheerlijke chocolade, ze maken ook chronische zieke kinderen en kwetsbare mensen heel gelukkig met een speciaal dagje uit en chocolade natuurlijk. Je leest meer over dit goede doel in de rubriek Goed Doel. (foto: Stichting Chocolate Lovers)

Kunst kijken met je neus in het Mauritshuis: Vervlogen – Geuren in Kleuren

Mijn eerste online persbijeenkomst bracht mij naar het Mauritshuis in Den Haag. Daar nam conservator Ariane van Suchtelen ons mee door de nieuwe tentoonstelling over geuren die worden afgebeeld in zeventiende eeuwse kunstwerken. Van de stank van de grachten van weleer tot de zware parfums die in pomanders werden bewaard… het komt allemaal voorbij. (foto: Het Mauritshuis)

Schrijfcoachtip Stijlkeuzes maken

Wie is de verteller van je verhaal? En vanuit welk perspectief beleven we de gebeurtenissen mee? Dit zijn slechts enkele stijlkeuzes die je tijdens het schrijven van je verhaal zal maken. Soms doe je dit onbewust, al is het goed om er geregeld tijdens het schrijven even bij stil te staan. In deze schrijfcoachtip kijk ik samen met jou naar taalkeuze, doelgroep, genre, perspectief en wie je verteller is.

Museumnieuws met nieuwe programma’s, feest en online rondleidingen

Achter de gesloten poorten van de musea in Nederland wordt hard gewerkt om straks weer bezoekers te kunnen ontvangen. Tentoonstellingen die voor de lockdown net waren geopend, worden veelal verlengd en nieuwe zijn alweer in voorbereiding. In deze Museumnieuws komen er verschillende musea voorbij met onder meer tentoonstellingen en feestelijkheden om straks volop van te genieten.

Leukste Uitje van Utrecht & Gelderland 2021

Twee provincies die in het midden van Nederland liggen en veel leuke uitjes voortbrengen zijn Utrecht en Gelderland. Opvallend bij deze top 3 lijstjes is dat de top 3 van Gelderland exact hetzelfde is ten opzichte van vorig jaar en dat de lijst van Utrecht slechts één nieuwkomer kent. Dat moet betekenen dat de overige vijf uitjes heel erg leuk zijn. Welke het zijn? Je leest het in Leukste Uitje van Utrecht & Gelderland 2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.