dinsdag 2 februari 2021

Dierentuinnieuws met bijzondere geboortes, bewoners en een triest nieuwtje

Het leven in de dierentuinen gaat gewoon door tijdens de lockdown. Gelukkig maar, want daardoor hebben we wat om naar uit te kijken als straks alles weer open mag. Benieuwd naar het geboortenieuws van Safaripark Beekse Bergen en DierenPark Amersfoort? Of naar de nieuwe bewoners van AquaZoo Leeuwarden? Lees dan snel verder! Helaas sluit het nieuws af met een verdrietig nieuwtje uit Ecomare. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zeldzame giraffe geboren in Beekse Bergen

Eind januari zag een zeldzame Nubische giraffe het levenslicht in Safaripark Beekse Bergen. Het kalfje heeft de naam Christine gekregen. Zoals het hoort stond ze binnen een kwartier al stevig op haar pootjes en dronk ze bij haar moeder, Gerda. De Nubische giraffe is een van de meeste bedreigde giraffensoorten in de wereld en deze dame is slechts het derde jong dat in Nederland de afgelopen 12 maanden werd geboren. Safaripark Beekse Bergen heeft de grootste populatie Nubische giraffen in Europa. Bijzonder aan de Nubische giraf is dat zij geen vlekken op de benen hebben. Ze zijn bleker van kleur en de vlekken op het lichaam zijn minder gekarteld. Ook zijn deze giraffen groter dan andere giraffensoorten. Kijk voor meer informatie op BeekseBergen.nl. (foto: Mariska Vermij-van Dijk/Beekse Bergen)

Zeldzame daggekko geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is vorige week een zeldzame Standing’ daggekko uit het ei gekropen. Een bijzondere geboorte, want deze alleen op het zuidwestelijke deel van Madagaskar levende daggekko wordt in zijn voortbestaan bedreigd. De kleine gekko is een mannetje en hij heeft zijn verblijf al zeer zelfstandig verkend. Hij is een van de vijf daggekko’s die je in het Honderdduizenddierenhuis van DierenPark Amersfoort kan spotten. Wil je meer weten over deze bijzondere gekko? Kijk dan op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Laatste zeevissen van De Noordhoren in AquaZoo Leeuwarden aangekomen

Op woensdag 23 december 2020 kon je in Dierentuinnieuws vol vrolijke berichten lezen over de verhuizing van het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren naar AquaZoo Leeuwarden. Vandaag, 2 februari 2021, zijn de laatste vissen verhuisd en hebben zij hun intrek genomen in het aquarium. De hondshaai (zie foto), puitaal, gevlekte rog en zeenaald zwemmen nu definitief rond in hun vertrouwde aquarium. De vissen zijn hierbij herenigd met de schelpdieren, tongen, schollen en zeedonderpadden die al iets eerder naar het dierenpark verhuisden. Wil je trouwens AquaZoo Leeuwarden steunen in deze moeilijke tijden? Het park heeft onlangs een webshop geopend waar je echte AquaZoo knuffels koopt. Je vindt de webwinkel via AquaZoo.nl. (foto: AquaZoo Leeuwarden)

Dromedaris geboren in Beekse Bergen

Gisteren is er een dromedaris ter wereld gekomen in Safaripark Beekse Bergen. Het kalfje is een meisje en heeft de mooie naam Maxime gekregen. Sinds september 2019 zijn er in Nederland geen dromedarissen meer geboren, waardoor deze geboorte toch zeker bijzonder te noemen is. Moeder Erika en Maxime maken het goed, de kleine drinkt volop. Dromedarissen zijn echte woestijndieren. In tegenstelling tot kamelen hebben dromedarissen maar één bult op hun rug. (foto: Mariska Vermij-van Dijk/Beekse Bergen)

Maanvis van Ecomare overleden

In het Dierentuinnieuws van 23 december 2020 stond het verhaal te lezen over een opgevangen maanvis door de verzorgers van Ecomare. In het bericht wisten de verzorgers niet zeker of de tropische reus het ging overleven, maar het ging eigenlijk best goed. Hij at zo’n 750 gram vis per dag en zwom op zijn gemak rond. De maanvis is afgelopen zondag 31 januari, na zes weken in Ecomare te hebben geleefd, helaas dood aangetroffen in het Noordzee-aquarium van het bezoekerscentrum. Dit kwam als een grote verrassing voor het team verzorgers. De maanvis is overgebracht naar de Universiteit Utrecht voor sectie door de Faculteit Diergeneeskunde. Zo hoopt men de doodsoorzaak te kunnen achterhalen. Voor meer informatie kijk je op Ecomare.nl. (foto: Ecomare).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.