woensdag 3 februari 2021

Lockdown verlengd tot 2 maart, dagjes uit blijven gesloten

Het zat er voor mijn gevoel een beetje aan te komen en toch valt zo’n mededeling dan rauw op je dak: de huidige lockdown van Nederland om het COVID-19 virus te stoppen, is verlengd. Dat houdt dus in dat ook dierentuinen, musea, pretparken en andere uitjes hun deuren voorlopig gesloten moeten houden. En financieel is dat voor veel uitjes niet gemakkelijk.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Sluiting betekent geen inkomsten

De dagjes uit hebben het zwaar, want zolang de poorten gesloten zijn, zijn er geen extra inkomsten. Maar de verzorging van de dieren bijvoorbeeld gaat wel door. En het onderhoud aan attracties ook. Hoewel de overheid heeft ingestemd om alle bedrijven te helpen, zijn inkomsten inmiddels hard nodig.

Wat kun jij doen voor de dagjes uit?

Zoals ik al eens eerder schreef, zijn er dingen die je als liefhebber van een dagje uit kan doen om te helpen. Ik zet ze nog eens op een rijtje:
Doe een donatie aan dierentuinen om zo de verzorging van de dieren te ondersteunen. Kijk hiervoor eens op de websites van je favoriete dierentuin of uitje.
In het geval van de dierentuinen en opvangcentra (denk hierbij aan Ecomare en Zeehondencentrum Pieterburen) in Nederland is het mogelijk om symbolisch dieren te adopteren. Door deze symbolische adoptie geef je een financiƫle impuls waar de dieren profijt van hebben.
Dagjes uit die een abonnement bieden, kun je financieel helpen door een abonnement aan te schaffen. Ja, je hebt er tijdens de lockdownperiode natuurlijk niets aan, maar de lockdown zal niet eeuwig duren en zodra een park, tuin of museum weer opent, kun jij er lekker naar toe. Voor museumbezoek kun je de Museumkaart aanschaffen.
Koop een ticket. Ook dit klinkt gek, maar door alvast een uitje te plannen later in het jaar en hiervoor een entreeticket te kopen, geef je het uitje een financieel steuntje in de rug.

Deze tijd is moeilijk voor iedereen, dus iedere euro is meegenomen. Namens alle dagjes uit, alvast bedankt. En… blijf gezond, kijk naar elkaar om, hou vol! Voor je het weet staat maart alweer voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.