donderdag 4 februari 2021

5 februari 2021 Warme Truiendag

Het is februari en daarom is het weer tijd voor de jaarlijkse Warme Truiendag! Morgen draaien we de temperatuur in huis naar beneden en trekken we een warme trui aan om te laten zien dat we tegen energieverspilling zijn. Warme Truiendag wordt voor de vijftiende keer georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Meedoen is heel gemakkelijk; zet die verwarming lager, trek een warme trui aan (of twee) en meld je aan via de website. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Klimaatverbond Nederland

Klimaatverbond Nederland is een netwerk van 170 gemeenten, 11 provincies en 2 waterschappen in Nederland. Samen werken zij bijvoorbeeld toe naar duurzaam en lokaal opgewekte energie en het afschaffen van aardgas om mee te stoken in huis. Sinds 2007 organiseert het verbond de Warme Truiendag om zo te laten zien dat energieverspilling simpel is terug te dringen. En het leuke is, iedereen kan meedoen.

1 graadje lager maakt het verschil

Wist je dat het 1 graadje lager zetten van de verwarming in de wintermaanden al een enorm verschil kan maken in energiebesparing en CO2 uitstoot? Op de website van Warme Truiendag staat te lezen dat als heel het land op 1 dag de verwarming 1 graad lager zet, dan besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Je bespaart dan ook nog eens 6% energie. Dat vind je rekening ook leuk.

Trek een warme trui aan

Wat je moet doen, is dus simpel: zet die verwarming minder heet en trek een warme trui aan. Normaal worden er veel leuke activiteiten gepland voor bewustwording rondom energieverbruik. Echter is dat in verband met corona natuurlijk wat lastiger. Toch staan er op de website genoeg leuke tips voor thuis of om met schoolgaande kinderen te doen. Er is zelfs een breipatroon te vinden voor het breien van je eigen klimaatvriendelijke trui. Misschien wordt dit wel je nieuwe lievelingstrui. Je kan je op de website ook als deelnemer opgeven en een deelnameposter maken met je eigen naam erop.

Kijk voor tips, het breipatroon en meer informatie op WarmeTruiendag.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.