vrijdag 12 februari 2021

Leukste Uitje van Drenthe & Overijssel 2021

De komende vrijdagen lees je alles over de winnaars van de Leukste Uitjes van Nederland. Een leuke inspiratie voor wanneer de dagjes uit weer open gaan en je eens wat anders zoekt om naar toe te gaan met zijn tweetjes, het gezin of vrienden. Vandaag neem ik je mee naar de winnaars van het Leukste Uitje van Drenthe en Overijssel, zoals uit de verkiezing van de ANWB zijn voortgekomen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

De Leukste Uitjes van Drenthe

De winnaars van de Leukste Uitjes van Drenthe zijn:
Goud Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold
Zilver Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen
Brons Outdoor Klimpark Grolloo in Grolloo


foto’s van links naar rechts: De Drentse Koe, Drouwenerzand Attractiepark en Outdoor Klimpark Grolloo

Net als vorig jaar is De Drentse Koe uitgeroepen tot het Leukste Uitje van de provincie Drenthe. Dat authentieke boerengevoel en natuurlijk het overheerlijke zelfgemaakte ijs (dat moet je een keer geproefd hebben) maken het een heerlijke plek voor kinderen en volwassenen om naar hartenlust te spelen. Zilver en brons van deze top 3 hebben stuivertje gewisseld ten opzichte van vorig jaar. Op nummer twee kwam Drouwenerzand Attractiepark uit de bus rollen. Het overzichtelijke attractiepark is een speelparadijs voor kinderen, want ze kunnen zelfstandig genieten van de verschillende attracties. Daarnaast is de entreeprijs inclusief eten en drinken op het park. De derde plek dit jaar is voor Klimpark Outdoor Grolloo. Jaag lekker je familie, vrienden of collega’s de boom in en ontdek de avonturier in je. De verschillende uitdagende routes door de bomen maakt dit een gezellig uitje voor alle waaghalzen.

De Leukste Uitjes van Overijssel

Goud De Flierefluiter in Raalte
Zilver Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote
Brons De Morskieft in Reutem


foto’s van links naar rechts: De Flierefluiter, Taman Indonesia (door Berry de Nijs/Writing Berries) en De Morskieft

Speel- en Recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte prolongeert haar titel als Leukste Uitje van Overijssel. Deze speelboerderij biedt vertier voor jong en oud, met kinderboerderij en volop speelgelegenheden binnen en buiten. Het terrein is heerlijk overzichtelijk, waardoor kinderen vrij kunnen spelen. Wederom tweede is het bijzondere Dierenpark Taman Indonesia geworden. Het park huisvest verschillende vogels, zoogdieren en meer uit Aziƫ. En dankzij verschillende activiteiten leer je tevens meer over het leven in en de gebruiken van Indonesiƫ zelf. Nieuw in de top 3 is De Morskieft. Lekker eten en drinken bij het restaurant wordt moeiteloos gecombineerd met lekker buitenspelen en diverse binnen attracties. Ideaal voor familie-uitjes en kinderfeestjes.

Leukste Uitje verkiezing ANWB

Ieder jaar worden door de leden van de ANWB de Leukste Uitjes van Nederland gekozen. Zowel landelijk als per provincie. Meer weten? Kijk dan op ANWB.nl/landvanANWB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.