maandag 22 februari 2021

Goed Doel Stichting Chocolate Lovers

Ben ji jook zo fan van Sjakie & de Chocoladefabriek, je weet wel dat boek van Roald Dahl waarin dat onfortuinlijke jongetje Sjakie met zijn opa op bezoek gaat in de fabriek van Willie Wonka? Als je het niet kent, kan ik het zeker aanraden. Wist je trouwens dat je helemaal niet ver hoeft om de Sjakie’s Chocolademuseum te bezoeken? In Zeeland ligt dit smakelijke museum en het gaat natuurlijk helemaal over chocolade. Daarnaast ligt Sjakie’s Zeeuwse cadeauwinkel waar je uiteraard heerlijke chocolade koopt. Samen behoren ze tot het initiatief Stichting Chocolate Lovers. Een stichting die zich inzet om chronisch zieke kinderen en de kwetsbare medemens een mooie dag of vakantie te bezorgen. Als dat geen liefde is… (foto: Stichting Chocolate Lovers)

Chocolate Lovers

De drijvende krachten achter Stichting Chocolate Lovers zijn Nanny en Richard Jansen. Samen met een team fantastische vrijwilligers zetten zij zich dag in dag uit in om de wereld een stukje mooier te maken. Zelfs de coronacrisis heeft ze niet tegengehouden om – hetzij op mindere schaal dan voorheen – voor hun doelgroepen aan de slag te gaan. Zo hebben zij 1400 chocoladetabletten gemaakt voor Stichting Opkikker en chocoladetraktaties bezorgd bij de Voedselbank, tehuizen en zorgcentra.

Mooie momenten in moeilijke tijden

Maar ze doen meer! Want dankzij de stichting kunnen zij meer dan 600 keer per jaar mooie momenten realiseren voor gezinnen met langdurig zieke kinderen, laatste wensen vervullen voor kinderen en jongeren en oudere, dementerende medemensen een vreugdevol moment geven. De opbrengsten vanuit het museum en de winkel met cadeautjes gaan naar deze prachtige stichting. Verder is de stichting volledig afhankelijk van giften en donaties.

Willie Wonka Villa

Een project waar Stichting Chocolate Lovers mee bezig is, is de Willie Wonka Villa. Deze villa wordt een plek waar chronisch zieke kinderen met hun familie een onvergetelijke, zorgeloze vakantie kunnen beleven. In de villa is zelfs zorg op locatie aanwezig en voorzien van alle gemakken om het kind tijdens de vakantie te verzorgen en de ouders te ontzorgen. Om deze villa te kunnen realiseren, heeft de stichting inkomsten nodig vanuit de winkel, het museum en donaties.

Help mee

Wil je meer weten over Stichting Chocolate Lovers, online chocolade kopen of een donatie doen? Op de website ChocolateLover.nl vind je alle informatie terug, evenals de webwinkel Sjakie’s Snoepwinkel. Naast chocolade kun je hier ook terecht voor echt Zeeuwse kaas, worst, thee, snoepjes en sapjes! Op de website kun je overigens meteen kaartjes voor het museum kopen, zodat je er een kijkje kan nemen als alles weer open mag.

1 opmerking:

  1. Hoop dat ze dit gaan overleven mensen steun de stichting koop chocolade of doneer cm

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.