woensdag 10 april 2019

Lekker wandelen en fietsen in De Achterhoek

Wat is het heerlijk nu de zon schijnt en de natuur is ontwaakt om buiten te zijn. Lekker met de hond een lange wandeling maken. Of juist een fijne tocht met de kinderen op de fiets. Geniet van groene weilanden en dichtbegroeide bossen. Omhul je in de kleuren en geuren van de bloemen in de velden. Nederland kent vele mooie gebieden om een tochtje in de natuur te ondernemen. Op de Vakdag van de Vakantiebeurs kwam ik bijvoorbeeld Bronckhorst tegen in De Achterhoek, wat is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. En er zijn unieke fietsroutes langs bijzondere tuinen met theeterrassen en prachtige uitzichten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bronckhorst: wandelgemeente van het jaar

Bronckhorst is een plattelandsgemeente in De Achterhoek. Het ligt tussen Zutphen en Doetinchem in en heeft in het westen de IJssel als gemeentegrens. In de gemeente Bronckhorst ligt het kleinste stadje van Nederland, genaamd Bronkhorst – zonder C dus. De omgeving brengt je langs waterrijke gebieden en uitgestrekte weilanden. In de verte zie je kastelen liggen die je tijdens een wandeling gewoon kan bezoeken. Er zijn tien verschillende wandelroutes in Bronckhorst, welke je gemakkelijk kan volgen dankzij de bewegwijzering. Natuurlijk zijn er ook routekaarten verkrijgbaar via Stichting Achterhoek Toerisme. Ga bijvoorbeeld op een ontdekkingstocht van 10 kilometer in Zethem tijdens de Um de Olde Spoorbaan route. Of doe de Van molen tot molen route van 9 kilometer door Bronkhorst en de omgeving van De Emmer. Heel bijzonder is ook de 12 kilometer lange Keijenborg route waarbij je door het gebied van de klompenmakers wandelt. Kortom: er is genoeg te beleven in dit prachtige gebied.

Fietsen langs bloemenvelden en terrassen

De Achterhoek kent vele tuinen met theehuizen en terrassen. Theetuin Rensink bijvoorbeeld en Theetuin Vierakker. Maar ook Kruidenhof te Mallum en De Groene Pleisterplaats zijn heerlijke plekken om te bezoeken. Stap op de fiets – die je in De Achterhoek overal kan huren – en ontdek de mooiste fietsroutes en de heerlijkste lekkernijen. Deze kom je onderweg vanzelf tegen. Maak een prachtige tocht van 62,5 kilometer door de grensstreek Oude IJsselstreek en Aalten waarbij je ook even Duitsland aan doet. Ontdek Eibergen, Borculo en Neede in een toch van 47 kilometer. En ook fijn is de route Nationaal Landschap Winterswijk en Aalten van 35 kilometer. De ene route is bosrijk, de ander bevat veel weilanden, maar altijd kom je uit bij prachtige tuinen waar je geniet van een hapje en een drankje. De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de VVV’s en via Stichting Achterhoek Toerisme, maar dankzij de goede bewegwijzering in het landschap zijn ze ook heel goed te volgen.

Wandelen & fietsen in De Achterhoek

Wil je ook lekker wandelen en fietsen in de groene omgeving van De Achterhoek? Kijk dan op de website van Stichting Achterhoek Toerisme: www.achterhoek.nl. Wil je meteen naar de wandelroutes in regio Bronckhorst? Kijk dan op www.achterhoekseroutes.nl. Dat wordt genieten van een heel mooie tocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.