dinsdag 16 april 2019

Bloementransport ‘Bloemen voor de Paus’ weer vertrokken vanaf Keukenhof

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en Keukenhof ligt er fantastisch bij. Veel bezoekers van over de hele wereld staan aan de poorten en wandelen langs de perken. Kortom: een heerlijke dag om Keukenhof te bezoeken. Ik had vanmorgen nog een extra reden om naar dit fantastische lentepark af te reizen: het transport ‘Bloemen voor de Paus’ werd gezegend door Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zee van voorjaarsbloemen

Pasen is onlosmakelijk verbonden aan de lente en de lente gaat weer samen met de meest mooie tulpen, blauwe druifjes, narcissen en hyacinten. Ieder jaar vertrekt er een bloementransport naar het Vaticaan, waar deze bloemen uit Nederland voor heel de wereld te zien zijn tijdens de Paastoespraak van de Paus. Dit jaar vertrekt voor de derde keer het transport vanaf de Keukenhof. Een zee van voorjaarsbloemen stond hier al klaar om uitgezwaaid te worden.


Zegening voor een goede reis

Maar voordat de laatste bloemenkarren werden ingeladen en het transport met twee chauffeurs kon vertrekken, werd alles gezegend door Mgr. Van den Hende, de bisschop van Rotterdam. Hiervoor sprak hij eerst een mooi gebed uit dat hij op basis van een zegening voor dieren uit het Katholiek Gebedenboek voor de bloemen had bewerkt. Ik vind het altijd een prachtig moment, waarbij de Schepper wordt bedankt voor het scheppen van de bloemen en dat de kwekers uit de bollen zulke mooie, kleurrijke bloemen kunnen laten groeien. Vervolgens wordt het transport, de chauffeurs en de bloemen gezegend op dat ze maar een vlekkeloos transport mogen meemaken. Vervolgens werden de laatste karren op de vrachtwagen geladen en werden ze door vele omstanders uitgezwaaid. En nu zondag natuurlijk naar de Paastoespraak van De Paus kijken om te zien hoe mooi de arrangementen met voorjaarsbloemen er dit jaar uit zien.


Bijzondere rozenshow

Na de mooie zegening ben ik nog even in het Oranje Nassau Paviljoen gaan kijken bij de Rozenshow die er deze week te bezichtigen is. Wat een feest is dat. Op kleur gesorteerd loop je door een regenboog van rozen heen. Van diep donkerrood (de ultieme romantische roos) tot aan knaloranje en lieflijk pastel paars. Uiteraard staan ze binnen het decor van de Flower Power tentoongesteld, wat de kleuren van de rozen nog mooier doen uitkomen. Echt een aanrader om te bezoeken.


Handige informatie

De Keukenhof is nog geopend tot en met 19 mei en zal tot aan het einde van het seizoen vol bontgekleurde bloemen staan. Het park is iedere dag geopend. Voor openingstijden, tickets, bus en treincombi’s en andere informatie kijk je op Keukenhof.nl.


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.