woensdag 17 april 2019

Bloemencorso Bollenstreek: pracht en praal van voorjaarsbloemen

Afgelopen weekend was het weer zover; de mooiste file van Nederland trok door de bollenstreek. Dit gebeurde natuurlijk op zaterdag, zelfs met een beetje sneeuw en koude windvlagen. Maar het Bloemencorso is een groot feest dat meerdere dagen duurt. Zo zijn er de opbouwdagen waarbij je op donderdag en vrijdagochtend in de loodsen kan kijken, tijdens het opsteken van de bloemen. En het Stilstaand Bloemencorso op vrijdagmiddag in Noordwijkerhout, voordat de wagens een avondrondje door het dorp maken. Dit jaar nam ik een kijkje bij het Stilstaand Bloemencorso. En o, wat waren de wagens mooi! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mozaïeken bij het Witte Kerkje

In Noordwijkerhout was er meer te doen dan alleen het Stilstaand Bloemencorso en het avondcorso. Zo liepen er magische steltlopers rond die vol verbazing als vlinders op hun eerste vlucht over het kerkplein dansten. Rondom de kerk was het volop feest met muziek, langstrekkende praalwagens op weg naar Herengracht en natuurlijk heel veel bloemen. Rondom het witte kerkje lagen prachtige mozaïeken met afbeeldingen die naadloos bij het thema Changing World – het thema van het bloemencorso – aansloten. Zo lag er een mannetje, de ene helft als holbewoner, de andere helft met mobiele telefoon. Maar ook een koe met melkpakken en natuurlijk de plastic soep kwamen voorbij.


En de winnaars zijn…

Ieder jaar worden er ook drie winnaars gekozen. De prachtige praalwagens die dit jaar met de prijzen naar huis gingen waren:
1. Verandering Dierenrijk van Corsogroep KAVB Hillegom/Haarlem
2. The Rise of the Phoenix van Corsogroep De Zilk
3. Flower Power van Keukenhof
Stiekem waren dit ook mijn favorieten. De Verandering Dierenrijk wagen met zijn olijke schildpadjes en prachtige T-rex die boven alles uittorent. The Rise of the Phoenix laat een rotsachtige wagen zien met een prachtige grote feniks die kleurrijk haar vleugels laat zien. En de wagen van Keukenhof liet sprookjesachtige grote tulpen zien die echt staan voor de kracht van bloemen. Maar de rest was ook schitterend. De wagen van Van der Valk bijvoorbeeld, waarbij de toekannetjes rondom de aarde vliegen, de wagen van Specsavers keek met grote ogen iedereen aan en de wereldbol die door vele handen werd opgehouden van Growing a Better World Together waren stuk voor stuk schitterend.


Feestje vol bloemen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is een voorjaarsfeest vol kleurrijke hyacinten, tulpen en natuurlijk narcissen. Volgend jaar rijdt de mooiste file van Nederland op 25 april van Noordwijk naar Haarlem. Wil je nog nagenieten van het corso? Kijk dan op Bloemencorso-Bollenstreek.nl en bekijk foto’s en filmpjes van het corso.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.