dinsdag 23 april 2019

Dierentuinnieuws uit Ouwehands Dierenpark, DierenPark Amersfoort & Burgers’ Zoo

Veel scholen hebben nu vakantie en met dit prachtige lenteweer is het natuurlijk extra leuk om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld naar de dierentuin. En de dierentuinen van Nederland hebben weer veel leuke nieuwtjes voor jou als bezoeker. Zo zijn er overal wel kleintjes geboren en zijn er speciale activiteiten voor de Meivakantie gepland. Kijk dus altijd eerst op de website van je favoriete uitje om te zien wat er precies te doen is – en natuurlijk ook wanneer. En lees natuurlijk even verder voor wat leuke dierentuinnieuwtjes. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Burgers' Zoo, 2018)

Nog een nestje Nevelpantertjes voor Ouwehands Dierenpark

In februari bereikte ons het heuglijke nieuws dat er nevelpantertjes waren geboren in Ouwehands Dierenpark en afgelopen week kwam er nog meer heuglijk nieuws: er is een tweede nestje nevelpantertjes geboren in het park! Dit keer zijn er twee pantertjes geboren. Mama en jongen maken het goed, maar bevinden zich nog in het kraamverblijf. Beide moeders zijn overigens voor het eerst mama geworden. Het eerste nestje bestaat uit twee dametjes en een jongetje – zo is inmiddels vastgesteld. Het is uniek dat er in een keer zoveel nevelpantertjes in dezelfde dierentuin zijn geboren en het park in Rhenen is dan ook zeer verheugd over de geboortes. (foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen)
Ouwehand.nl

Ontdek het Boerenleven in DierenPark Amersfoort

Het is altijd leuk om naar stoere tijgers en koddige olifantjes te kijken in de dierentuin. Maar in veel dierentuinen wonen ook de zogeheten boerderijdieren. Bij De Boerderij in DierenPark Amersfoort lopen er geitjes rond, mooie gevlekte varkentjes, bonte kippen en meer. In de Oude Stad wonen er ezeltjes en zwartkopschapen natuurlijk. DierenPark Amersfoort grijpt het boerenleven aan als bijzonder thema van de Meivakantie. Met leuke activiteiten, zoals de Klompendans en een spelletje ‘welk ei hoort bij welke vogel’. Help boer Harm en boerin Lies met de dieren en ontdek meer over het Boerenleven. (foto: DierenPark Amersfoort)
DierenParkAmersfoort.nl

Nieuw Makiverblijf in Burgers’ Zoo

Vorige week was het eindelijk zover: het nieuwe verblijf voor doodshoofdaapjes, maki’s en neusberen in Burgers’ Zoo is geopend. De ringstaartmaki’s voltrokken de feestelijke opening zelf, door het verblijf te gaan verkennen. Natuurlijk lagen er lekkere hapjes voor de halfapen klaar, zoals lychees en druiven, welke voor de ruiten en in het verblijf waren neergelegd door de verzorgers. En dat lieten de maki’s zich natuurlijk goed smaken. De twee nieuwe verblijven (een voor zwarte maki’s en ringstaartmaki’s en de ander voor Boliviaanse doodshoofdaapjes en de neusberen) liggen tussen de hoofdingang, de olifanten en het Park Restaurant in. De oude verblijven stamden uit de jaren zestig van de vorige eeuw en waren broodnodig aan vervanging toe. De spiksplinternieuwe verblijven hebben ook een binnengedeelte waar je met slecht weer dus toch de dieren kan bewonderen. (foto: Burgers’ Zoo)
Burgerszoo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.