donderdag 18 april 2019

Er op uit met Pasen: genieten van de lente

Volgens de weermannen en -vrouwen wordt het met het Paasweekend prachtig weer. En dat is ideaal om er eens lekker op uit te gaan met zijn allen. Mocht het dan toch ietsje kouder zijn dan je had verwacht, dan zijn er natuurlijk ook nog voldoende leuke indoor uitjes om naar toe te gaan. Heb je inspiratie nodig voor een dagje uit voor het komende weekend? Wellicht heb je wat aan deze heerlijke suggesties vol lentepret!
(foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bloemenpracht in Keukenhof

Natuurlijk is Keukenhof een ideale plek om de lente en Pasen te vieren. De prachtige bloemenshows in de paviljoens, het Flower Power thema en de geweldige inspiratietuinen halen dat echte lentegevoel helemaal naar boven. Hou er wel rekening mee dat het park in de weekenden en met mooi weer extra druk bezocht wordt. Het is aan te raden om het park of heel vroeg in de ochtend (het opent al om 8 uur) of in de namiddag (vanaf 5 uur bijvoorbeeld) te bezoeken als je de grootste drukte een beetje wilt vermijden. En koop je kaartjes online, dan hoef je alleen nog maar van de bloemen te genieten. Kijk voor openingstijden en tickets op Keukenhof.nl

Jungle plezier in Orchideeën Hoeve

Nog zo een prachtige plek om van bloemen te genieten is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Hier is veel te zien en te beleven voor jong en oud. De hoeve is geheel overdekt en biedt een speeltuin, prachtige bloemen, een Jungle Theater en veel verschillende dieren, zoals vlinders, aapjes, ringstaartmaki’s, regenbooglori’s en alpaca’s. Speciaal voor Pasen heeft de jarige Orchideeën Hoeve net het nieuwe stokstaartjesverblijf geopend waar zes stokstaartjes hun intrek hebben genomen. En de gloednieuwe jungleshow is leuk voor klein en groot. Voor tickets en openingstijden kijk je op Orchideeenhoeve.nl.

Paaseieren zoeken in Plaswijckpark

Het is een ware traditie in Plaswijckpark! Ieder jaar verstopt de Paashaas veel eieren in het speelparadijs voor kinderen die vanaf 12 uur ’s middags op zowel eerste als tweede Paasdag (21 en 22 april) gezocht mogen worden. Ieder kind krijgt voor de gevonden plastic eieren uiteraard lekkere chocolade eieren. Wie het gouden ei vindt, gaat bovendien met een toffe prijs naar huis. Is iedereen een beetje klaar met zoeken? Ga op de foto met de Paashaas en laat je vrolijk schminken. Bovendien is het hele park beschikbaar om lekker buiten te spelen in het voorjaarszonnetje. Maak plezier op de Vlottenvaart van Dierenwijck, cross door de verkeerstuin, ga in de Carrousel en geniet van een lekker hapje en drankje. Voor openingstijden en tickets kijk je op Plaswijckpark.nl.

Naar het water met Vlaggetjesdag Muiden

Hou je van varen? Op Tweede Paasdag wordt het vaarseizoen op feestelijke wijze geopend tijdens Vlaggetjesdag Muiden. Vlaggetjesdag vindt dit jaar plaats in de haven van vestingstad Muiden, samen met Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus De dag start om 11:15 uur met een optreden van de Meiden van de Kade vanaf stoomschip de Succes die in de Groote Zeesluis zal liggen. Natuurlijk liggen er allemaal mooie schepen die je gratis kan bezichtigen. Bezoek bijvoorbeeld de Mahu; de mijnenveger van de Marine die tot 1983 actief werd gebruikt. Zin om een stukje te varen? Ga dan tegen een kleine vergoeding mee met de De Huizer botters zijn. Verder geniet je er van een zeer gezellige voorjaarsmarkt waar ook volop muziek ten gehore wordt gebracht. Geniet van Shanty koren, een draaiorgel en van de echte Palingsound tijdens een concert aan het einde van de dag. O en pas ook wel een beetje op: Captain Jack Sparrow loopt ook op vrije voeten rond. Kijk voor meer informatie op VlaggetjesdagMuiden.nl. (foto: Vlaggetjesdag Muiden)

Apen ontdekken bij Apenheul

Jawel, Apenheul in Apeldoorn is weer geopend. Dat betekent dat je weer kan genieten van de leukste dierenpresentaties en de meest ondeugende aapjes. Het park biedt speciaal voor het Paasweekend en de komende meivakantie tickets aan voor € 15,- per persoon. Deze moet je dan wel even via de website bestellen: Apenheul.nl. Er zijn weer veel vernieuwingen aangebracht en veel kleintjes geboren. Dus dat wordt genieten van een dagje tussen de apen. En heeft je kind zin om zelf de aap uit te hangen? Dat kan natuurlijk in de klim- en klauterspeeltuin.

Schapen scheren in Kasteelpark Born

Het is lente! En met dit mooie weer hebben de schaapjes hun dikke trui ook niet meer nodig. Op Kasteelpark Born vindt daarom op Tweede Paasdag het traditionele schapen scheren plaats. De Mergellandschapen, de Kerry Hill en de Ouessantschapen worden aankomende maandag vanaf 13:00 uur op de kinderboerderij geschoren. Kinderen mogen zelfs meehelpen om een stukje wol af te knippen. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten, want niet alleen de schapen doen hun winterjas uit, ook de alpaca’s, kamelen en lama’s doen dit. Kom vachten vergelijken en leer meer over de verschillen ertussen. Ook zijn er spinsters aanwezig die laten zien hoe je van de wol draden maakt, deze verft en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten, entreekaarten en openingstijden op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.