maandag 20 december 2021

(Zee)Hond Gezond 5 tips voor de Kerst

De Kerstdagen staan voor de deur! Het is altijd een heerlijke tijd van samen zijn, dus ook van samen zijn met je hond. Ik ben altijd zo iemand die mijn hondje dan ook een extraatje gunt tijdens de feestdagen. Daarnaast besef ik mij heel goed dat er hondjes, baasjes en bazinnetjes zijn die wel een beetje extra hulp kunnen gebruiken. In deze Kersteditie van Hond Gezond heb ik leuke tips voor een gezellige Kerst met je hond én een paar donatietips, als je wat over hebt deze maand voor dieren die dat hard nodig hebben. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Lekker hapje

Gun jij je hond ook een Kerstdiner? Het eten wat wij voor ons zelf op tafel zetten is niet altijd geschikt voor hondjes. Bepaalde groentes zijn gevaarlijk en het vlees vaak te zout of vet. Maar wist je dat er speciale Kerstdiners zijn voor honden? Je kan natuurlijk zelf iets maken uit een kookboek voor dieren of een stoommaaltijd van Renske aanschaffen. Of voeg een bakje Van Pom toe om de maaltijd iets bijzonder te maken. Onlangs ontdekte ik de maaltijdjes van Edgard en Cooper, waarbij vlees en vis wordt gecombineerd met groente en fruit! Dat is nog eens een bijzonder hapje.

2. Kijk uit met chocola!

Je weet dat chocolade heel gevaarlijk is voor je hond. Daarom wil ik nog een keertje aandacht vragen voor de gevaren van chocolade voor je hond. Niet alleen chocolade is vergif voor je hond, ook druiven, rozijnen, avocado en de bessen van hulst en maretak zijn verboden. Mocht je hond toch zoiets binnenkrijgen, bel dan meteen de dierenarts.

3. Cadeautje voor je hond

Je hondje hoort toch ook bij de familie? Leg je dan ook een cadeautje voor je trouwe viervoeter neer onder de boom? Denk eens aan een speeltje, een lekkere kluif of een nieuwe mand. Je hond zal er maar wat blij mee zijn. Vorige maand ga ik ook al leuke cadeautips voor Sinterklaas die ook zeker opgaan voor Kerst.

4. Doneer voeding

Wist je dat je via dierenspeciaalzaken dierenvoeding kan doneren aan de asiels in Nederland? Een asiel kan dat goed gebruiken, vooral in deze tijden. Sommige winkels hebben een speciale verzamelbak staan. Dit gaan soms rechtstreeks naar een asiel of naar de Dierenvoedselbank. Verschillende regio’s hebben een eigen afdeling van deze speciale Voedselbank, zoek er maar eens naar op Google. De Dierenvoedselbank verdeelt het eten ook over hondjes (en andere huisdieren) die wel al een thuis hebben. Zo helpen zij mensen die in financiële nood zitten een handje en hoeven zij hun trouwe vriend niet uit huis te plaatsen. De dieren zullen er in ieder geval heel blij mee zijn.

5. Zeehond gezond

Wist je dat de winter het geboorteseizoen is van de grijze zeehond? De opvangcentra van Nederland roepen alweer op om de pups vooral met rust te laten, zodat ze niet onnodig verweesd raken en dus opgevangen moeten worden. Helaas zijn de eerste pups alweer opgevangen. Hier worden ze natuurlijk goed verzorgd, zodat ze weer terug kunnen naar zee. Wil je deze Kerst iets liefs doen voor de zeehonden? Doneer of koop iets via de webshops van Ecomare.nl, Zeehondencentrum.nl of Aseal.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.